دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1385 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 25-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saffari M, Moradi F. The Survey on Knowledge of Shiraz District Health Volunteers Over Healthy Life Style in Aging. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2006; 1 (1) :22-25
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-28-fa.html
صفاری معصومه، مرادی فریبا. وضعیت آگاهی رابطان بهداشت شهرستان شیراز در خصوص شیوه زندگی سالم در دوره سالمندی. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1385; 1 (1) :22-25

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-28-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز.
چکیده:   (18918 مشاهده)

اهداف: با توجه به روند روبه افزایش جمعیت سالمندان، ترویج بهداشت سالمندی و ارتقا سطح سلامت سالمندان به عنوان یک اولویت بهداشتی مطرح است که باید برای آن برنامه‌ریزی مناسب انجام شود. بسیاری از مشکلات دوران سالمندی ناشی از شیوه زندگی ناسالم در این دوران است. لذا باید آموزش شیوه زندگی سالم و مراقبت‌های بهداشتی این دوران به جامعه به‌ویژه سالمندان مورد توجه خاص قرار گیرد. یکی از راهکارهای مناسب در زمینه ترویج آموزش، استفاده از رابطان بهداشتی است که با همکاری آنان می توان به آسانی آموزش لازم را به خانوارها خصوصا سالمندان انتقال داد. با توجه به اهمیت آموزش و نقش رابطان بهداشتی، این مطالعه به منظور تعیین میزان آگاهی رابطان بهداشت شهرستان شیراز انجام گردید.

مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت مقطعی به منظور تعیین سطح آگاهی رابطان بهداشت در زمینه شیوه زندگی سالم در دوره سالمندی در سال 84 انجام گردید. در این مطالعه 320 نفر از رابطان بهداشتی شهرستان شیراز به طور تصادفی انتخاب شدند. حجم نمونه با استفاده از نتایج پایلوت بر روی 100 نفر از رابطان در این مورد محاسبه گردید. اطلاعات لازم با استفاده از یک پرسش‌نامه تهیه شده مربوط به خصوصیات دموگرافیک افراد و سوالات در زمینه شیوه زندگی سالم و مراقبت‌های لازم در دوران سالمندی با روش مصاحبه حضوری جمع‌آوری گردید. نتایج حاصله با استفاده از نرم‌افزار EPI2002 کدگذاری و با تست‌های آماری توصیف شد.

یافته‌ها: طبق نتایج به‌دست آمده میانگین سطح آگاهی رابطان بهداشت در زمینه مراقبت‌های بهداشتی دوران سالمندی 66.9 درصد و میانگین آگاهی آن‌ها در رابطه با شناخت و پیشگیری از بیماری‌های شایع سالمندی 66.3 درصد بود.

نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشانگر ضرورت آموزش شیوه زندگی سالم به جامعه و نقش مشارکت مردمی به منظور گسترش سطح آموزشی و حرکت به سوی سالمندی سالم و فعال می‌باشد.

متن کامل [PDF 547 kb]   (3855 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1385/3/11 | پذیرش: 1385/5/10 | انتشار: 1385/7/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb