1- گروه روانشناسی و مشاوره، موسسه پژوهشی کی من، ریچموند هیل، انتاریو، کانادا. ، mehdirostami@kmanresce.ca
2- گروه روانشناسی مشاوره و رئیس مرکز مشاوره، دانشگاه ابن حلدون، استانبول، ترکیه.
3- گروه روانشناسی و مشاوره، موسسه پژوهشی کی من، ریچموند هیل، انتاریو، کانادا.
4- کارشناسی ارشد علوم بالینی، دانشکده مطالعات بهداشت، دانشگاه غربی، انتاریو، کانادا.
5- دانشکده روانشناسی، دانشگاه شرق لندن، لندن، انگلستان.
چکیده: (242 مشاهده)
اهداف: این مطالعه به بررسی نحوه تأثیر حس انسجام و سواد الکترونیکی سلامت بر اضطراب سلامت در زنان سالمند ساکن ریچموند هیل، اونتاریو، کانادا میپردازد. درک این روابط میتواند به راهنمایی مداخلات برای کاهش اضطراب سلامت در این گروه دموگرافیک کمک کند.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه مقطعی شامل ۳۵۰ زن سالمند بوده که از میان زنان سالمند ساکن شهر ریچموند هیل به شیوه در دسترس انتخاب شدند و با استفاده از ابزارهای استاندارد شامل مقیاس اضطراب سلامت، مقیاس حس انسجام و مقیاس سواد الکترونیکی سلامت برای ارزیابی سواد الکترونیکی انجام شد. اندازه نمونه بر اساس جدول مورگان و کرجسی تعیین شد و با روش نمونهگیری در دسترس به نمونهگیری پرداخته شد. تجزیهوتحلیل دادهها شامل استفاده از همبستگی پیرسون برای ارزیابی روابط بین متغیرها و رگرسیون خطی چندگانه برای شناسایی عوامل پیشبینیکننده اضطراب سلامت بود، که با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه ۲۷ انجام شد.
یافتهها: میانگین (انحراف معیار) سنی 71.43 (5.62) سال بود؛ همچنین نتایج نشان داد که حس انسجام (0.001>p، 0.35-=r) و سواد الکترونیکی سلامت (0.001>p، 0.42-=r) به طور معناداری با اضطراب سلامت همبستگی منفی دارند. تحلیل رگرسیون نشان داد که هر دو پیشبینیکننده به طور معناداری به مدل کمک میکنند، با اینکه سواد الکترونیکی سلامت تأثیر قویتری داشت (0.001 > p، 7.89- = t، 0.42-= β) نسبت به حس انسجام (0.001 > p، 7.00- = t، 0.43-= β). مدل توانست ۲۲ درصد از تغییرات در اضطراب سلامت را تبیین کند (0.20=R2، 0.003= p، 4.89= F).
نتیجهگیری: این مطالعه نشان میدهد که هم حس انسجام و هم سواد الکترونیکی سلامت به طور قابل توجهی اضطراب سلامت را در زنان سالمند کاهش میدهند. افزایش مهارتهای بهداشت دیجیتال و تقویت تابآوری روانشناختی ممکن است در کاهش اضطراب مرتبط با سلامت در این جمعیت مؤثر باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی دریافت: 1403/1/19 | پذیرش: 1403/5/22