مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، مازندران، ایران.
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، مازندران، ایران. ، mahbob330@yahoo.com
چکیده:   (156 مشاهده)
مقدمه و هدف: افسردگی یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است. با توجه به افزایش جمعیت سالمندان در جوامع امروزی، اهمیت شناسایی عوامل موثر بر روند افسردگی ضرورت دارد.
مواد و روش ها: این مطالعه آینده نگر بر روی داده های مربوط به 800 نفراز شرکت کنندگان فاز اول و دوم کوهورت سالمندان شهر امیرکلا انجام شد. پرسشنامه افسردگی (GDS) در دو فاز جهت تعیین میزان افسردگی  (GDS score 5) بررسی شد. همچنین جهت بررسی فاکتورهای موثر بر تغییر علائم افسردگی بین دو فاز از پرسشنامه دموگرافیک، ارزیابی اختلال شناختی  (MMSE) و پرسشنامه ارزیابی فعالیت فیزیکی (PASE) استفاده شد.
یافته ها:  فراوانی افسردگی در فاز اول  % 39/20و در فاز دوم 35/20  % کاهش یافت  (P=0.001). اما شدت افسرگی در فاز1 خفیف(%25/50)، متوسط(%9/50)، شدید(%4/25) بودند که و در فاز 2، خفیف(%23/75)، متوسط(%7/25)،  شدید(%4/25)، تغییر معنا داری رخ نداد. آزمون مک نیمار نشان داد، که بطور معناداری %20/40 از سالمندان، پس از پنج سال، دچار علایم افسردگی دچار شدند و در 58/20 % بیماران فاز اول افسردگی پایدار ماند(P<0.001). دو عامل جنس مرد بودن و میزان تحصیلات پایین، از فاکتورهای خطر بدتر شدن علایم افسردگی سالمندان در طی پنج سال پیگیری است.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که افسردگی در یک پنجم از سالمندان بروز یافته و در نیمی از آن‌ها پس از گذشت پنج سال همچنان پایدار باقی مانده است. این یافته‌ها بر اهمیت مداخلات به‌موقع و پیشگیرانه همراه با غربالگری‌های منظم و ارجاع به متخصصان تاکید دارد که می‌تواند بر روند افسردگی در سالمندان و بهبود کیفیت زندگی سالمندان موثر باشد.
واژه‌های کلیدی: افسردگی، ریسک فاکتورها، سالمندی
متن کامل [PDF 764 kb]   (68 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سالمند شناسی
دریافت: 1403/3/26 | پذیرش: 1403/8/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb