مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- مرکز بهداشت غرب تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
3- دانشگاه علوم توان بخشی و رفاه اجتماعی، تهران، ایران.
4- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تهران، ایران.
5- دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، hdargahi@tums.ac.ir
چکیده:   (133 مشاهده)

مقدمه: افزایش سالمندان در کشورها از جمله ایران با چالش های اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی درمانی همراه است. بنابراین ارزیابی نیازهای سالمندان در هر جامعه امری لازم و ضروری است. یکی از عوامل تاثیرگذار بر سلامت روان توجه خاص به حمایت اجتماعی از این افراد است. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین همبستگی میان حمایت اجتماعی و سلامت روان سالمندان در مرکز بهداشت غرب تهران انجام شده است.
روش کار: این مطالعه به روش توصیفی- تحلیلی بر روی سالمندان 60 سال به بالا تحت پوشش مرکز بهداشت غرب تهران که در مناطق شهرداری 9، 18، 21 و 22 تهران ساکن بودند در سال 1402-1401 انجام شد. تعیین حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان با توجه به جامعه پژوهش به تعداد 351 نفر تعیین شد و با تعیین ضریب پاسخگویی برابر 85%، تعداد 300 پرسشنامه تکمیل گردید. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) و پرسشنامه ارزیابی حمایت اجتماعی SS-A بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی و آزمون تی مستقل و کای دو در نرم افزار SPSS نسخه 26 در سطح معنی داری کمتر از 5% تحلیل گردید.
نتایج: نتایج بدست آمده نشان داد میانگین و انحراف معیار سلامت روان برابر(10/1) 37/5 در سالمندان مذکر و (12) 37/1 در سالمندان مونث و هم چنین میانگین حمایت اجتماعی در سالمندان مذکر با (7/8) 47/6 و در سالمندان مونث با (7/5) 48/6 در وضعیت مطلوبی قرار ندارد. هم چنین بین سلامت روان با حمایت اجتماعی سالمندان همبستگی منفی و معنی داری وجود دارد(0/01>P). علاوه بر این با کاهش یک واحد در نمره کل حمایت اجتماعی، میانگین سلامت روان به میزان 30/9% افزایش پیدا می کند و نمرات بالاتر نشان دهنده ناهنجاری بیشتر در سلامت روان سالمندان به شمار می رود.
نتیجه‌گیری:افزایش حمایت اجتماعی و عاطفی از سالمندان از شاخص های رفاهی در این گروه از جامعه است که باید از طریق حمایت خانواده، دوستان، و سایر موارد از جمله حمایت های رفاهی، خدماتی، مالی و مشورتی توسط دولت ها تامین شود.

متن کامل [PDF 777 kb]   (49 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت توانبخشی
دریافت: 1403/5/10 | پذیرش: 1403/8/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb