دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1388 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Habibi A, Savadpoor M T, Molaei B, Samshiri M, Ghorbani M. Survey of Physical Functioning and Prevalence of Chronic Illnesses Among the Elderly People. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2009; 4 (3)
حبیبی عقیل، سوادپور محمد تقی، مولایی بهنام، شمشیری محمود، قربانی مصطفی. بررسی سطح فعالیت‌های فیزیکی و شیوع بیماری‌های مزمن در سالمندان غرب تهران، 1386. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1388; 4 (3)

1- گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی،دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، خلخال، ایران. ، aghilhabibi@yahoo. com

اهداف: پژوهش حاضر با هدف تعیین سطح فعالیتهای فیزیکی و شیوع بیماریهای مزمن در سالمندان غرب تهران انجام گرفت.

مواد و روش‌‌ها: این مطالعه از نوع مقطعی بود که بر روی 410 نفر از افراد بالای 60 سال ساکن منطقه غرب تهران انجام گرفت. روش نمونه گیری از نوع خوشه ای چند مرحله ای بود داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته و مصاحبه جمع آوری شد و برای تحلیل داده از آمار توصیفی، آزمون تی–تست و ANOVA استفاده شد.

یافته‌ها: فعالیتهای روزمره زندگی با متغیرهای جنس، وضعیت اقتصادی، وضعیت سلامت فعلی، سطح تحصیلات و تعداد بیماریهای مزمن ارتباط معنی داری داشت (P<0/05). فعالیتهای ابزاری زندگی نیز با متغیرهای سن، جنس، سطح تحصیلات، وضعیت اقتصادی، وضعیت سلامت فعلی، ترکیب خانواده و تعداد بیماریهای مزمن ارتباط معنی دار آماری داشت (P<0/05). همچنین 86/8درصد از نمونه ها حداقل از یک بیماری مزمن رنج می بردند.

نتیجه‌گیری: مطالعه نشان داد متغیرهای مختلفی می توانند فعالیتهای فیزیکی سالمندان را تحت تاثیر قرار دهند. بیشتر سالمندان از نظر فعالیتهای فیزیکی مستقل بودند و اکثر آنها حداقل از یک بیماری مزمن رنج می بردند. لذا مراقبت دهنده های بهداشتی باید زمینه های تسهیل زندگی سالمندان را از طریق برنامه های آموزشی و نیز بررسی دوره ای وضعیت جسمانی فراهم آورند تا موجب ارتقا فعالیتهای فیزیکی در سالمندان شده و از این طریق باعث حفظ و ارتقا زندگی سالم و فعال برای آنها شوند.

دریافت: 1386/3/11 | پذیرش: 1386/5/10 | انتشار: 1386/7/9