دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 62-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hatamabadi H, Rafieenejad A, Alavi Moghaddam M, Sum S. A Study on Consequences of Fall Among Elderly People Referred to Emam Hossein Hospital in Tehran City During 2010-2011. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2014; 9 (1) :55-62
حاتم آبادی حمید رضا، رفیعی نژاد علی، علوی مقدم مصطفی، سام شیما. بررسی پیامدهای ناشی از سقوط در سالمندان مراجعه‌کننده به بیمارستان امام حسین شهر تهران در سال‌های 89-1388. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1393; 9 (1) :55-62

1- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
2- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی
3- گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران. ، sumshima@yahoo.com
اهداف: سقوط یکی از دلایل شایع حضور سالمندان در بخش های اورژانس می باشد. در پی سقوط نه تنها سالمند رنج و درد فراوانی را متحمل می شود، بلکه هزینه اقتصادی کلانی را نیز برای وی به همراه دارد؛ لذا تعیین میزان ترومای وارده به سالمند در پی سقوط، بسیار مهم می باشد. این مطالعه به منظور بررسی پیامدهای ناشی از سقوط و سنجش کمی شدت ترومای متعاقب سقوط در بیماران سالمند انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی 118 بیمار سالمندی که در پی سقوط به بیمارستان اما محسین مراجعه کرده بودند موردمطالعه قرار گرفتند. جهت گردآوری داده‌ها از چک‌لیست استفاده شد. در انتها میزان شدت ترومای وارده توسط مقیاس‌های ISS ،RTS و TRISS اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که علت سقوط در 67درصد از موارد شامل لیزخوردن و 33درصد سنکوپ بوده است. 22درصد از بیماران فوت نموده، بیش از نیمی از آنان دچار شکستگی استخوان شده و 41درصد از اجرای عملکردهای روزانه خود ناتوان شدند. میانگین ISS 8/9±12/06، میانگین 4/52±RTS 6/54 و میانگین 0/33±TRISS 0/45 بوده است. میانگین نمرات مقیاس‌های محاسبه شده ارتباط معناداری با شکستگی استخوان و مرگ بیماران داشتند و کلیه مقیاس‌ها نیز در افراد دچار مورتالیتی و موربیدیتی بالاتر بودند (P<0/05).
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه با افزایش سن، حوادث و بیماری‌هایی که گریبان‌گیر افراد می‌شوند روبه‌افزایش است، ضرورت اجرای تدابیر به ‌موقع جهت درمان، مدیریت صحیح و پیشگیری از عواقب تروما احساس می‌شود.
دریافت: 1392/9/8 | پذیرش: 1392/12/1 | انتشار: 1393/1/12