دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1390 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rambod M, Rafii F, Khabaz Shirazi M, Ghodsbin F, Heydari S T. Comparison of the Quality of Life in Elderly With Young and Middle Age Chronic Renal Failure Patients. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2011; 6 (1)
رامبد معصومه، رفیعی فروغ، خبازشیرازی محمد، قدس‌بین فریبا، حیدری سیدتقی. مقایسه کیفیت زندگی در سالمندان مبتلا به نارسایی مزمن کلیه با بیماران جوان و میانسال. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1390; 6 (1)

1- گروه جراحی داخلی، دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س)، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران. ، rambodma@gmail.com

اهداف: مطالعه حاضر با هدف مقایسه کیفیت زندگی سالمندان مبتلا به نارسایی مزمن کلیه با بیماران جوان و میانسال انجام شد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، 202 بیمار مبتلا به نارسایی مزمن کلیه در سه گروه جوان (40≥)، میانسال (41 تا 59) و سالمند (60≤) قرار گرفتند. اطلاعات به روش سرشماری و با استفاده از پرسش‌نامه کیفیت زندگی فرنس و پوورس نسخه دیالیز جمع‌آوری شد. داده‌ها با به‌کارگیری نرم‌افزار spss و با استفاده از آزمون آنالیز واریانس و شفه تجزیه و تحلیل شد.

یافته‌ها: 43/6درصد از شرکت‌کنندگان را سالمندان، 40/1درصد را افراد میانسال و 16/3درصد را جوانان تشکیل دادند. کیفیت زندگی کلی بیماران در سه گروه (سالمند، میانسال و جوان) تفاوت معنی‌دار آماری نداشت (0/05P> و 1/51F=). این در حالی است که بُعد اقتصادی و اجتماعی و خانوادگی کیفیت زندگی در سه گروه با یکدیگر تفاوت معنی‌دار آماری داشت (0/05P<). اما بُعد روانی‌معنوی و سلامتی و عملکرد در بین سه گروه تفاوت معنی‌دار آماری نداشت (0/05P>).

نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاکی از پایین‌بودن بُعد اقتصادی و اجتماعی و خانوادگی کیفیت زندگی جوانان نسبت به افراد سالمند و میانسال بود. بنابراین ارائه بیمه تکمیلی و ارجاع بیماران جوان به انجمن حمایت از بیماران پیوند و کلیه به منظور بهبود کیفیت زندگی این بیماران به خصوص در بُعد اقتصادی و اجتماعی پیشنهاد می‌شود.

دریافت: 1389/9/29 | پذیرش: 1389/12/19 | انتشار: 1390/1/12