دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1390 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golparvar M, Bozorgmehri K, Kazemi M S. Integrative Relationship Between Retirement Syndromes Components With General Health Symptoms Among Retired Adults. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2011; 6 (2)
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-416-fa.html
گل‌پرور محسن، بزرگ‌مهری خاطره، کاظمی ملیحه‌السادات. رابطه ترکیبی مؤلفه‌های نشانگان بازنشستگی با نشانه‌های سلامت عمومی در سالمندان بازنشسته. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1390; 6 (2)

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-416-fa.html


1- دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، واحد خوراسگان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. ، drmgolparvar@gmail.com
2- گروه آموزشی روانشناسی عمومی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان، اصفهان، ایران
3- گروه آموزشی روانشناسی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه اصفهان،اصفهان،ایران
چکیده:   (16099 مشاهده)

اهداف: هدف از این مطالعه، بررسی رابطه مولفه‌های نشانگان بازنشستگی با نشانه‌های سلامت عمومی در سالمندان بازنشسته شهر اصفهان بود.

مواد و روش‌ها: این مطالعه به روش توصیفی و همبستگی انجام شد. جامعه آماری پژوهش را سالمندان بازنشسته شهر اصفهان تشکیل دادند، که از میان آن‌ها به شیوه‌ تصادفی طبقه‌ای، 461 نفر برای شرکت در پژوهش انتخاب و پرسشنامه‌های نشانگان بازنشستگی (درماندگی و شکست، پیری و بطالت، تلاش و جهت‌گیری جدید و سردرگمی و تعارض) و سلامت عمومی (نشانه‌ها و شکایات جسمانی، اضطراب و بیخوابی، نارسایی عملکرد اجتماعی و افسردگی) در مورد آن‌ها اجرا شد.

یافته‌ها: 1. برای پیش‌بینی نشانه‌ها و شکایات جسمانی، سه مؤلفه احساس درماندگی و شکست، احساس پیری و بطالت و احساس تلاش و جهت‌گیری جدید دارای توان پیش‌بین معنادار بودند؛ 2. برای اضطراب و بیخوابی، احساس درماندگی و شکست و احساس تلاش و جهت‌گیری و احساس پیری و بطالت دارای توان پیش‌معنادار بودند؛ 3. برای نارسایی عملکرد اجتماعی، احساس درماندگی و شکست و احساس تلاش و جهت‌گیری جدید دارای توان پیش‌معنادار بودند؛ 4. برای افسردگی نیز احساس درماندگی و شکست و احساس تلاش و جهت‌گیری جدید دارای توان پیش‌بینی معنادار بودند.

نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که احساس درماندگی و شکست و احساس تلاش و جهت‌گیری جدید، دو مؤلفه‌های اصلی هستند که در سالمندانه بازنشسته باید بطور جدی مورد توجه قرار گیرد. بنظر می‌رسد که در این دو حوزه لازم است مراکز مشاوره وابسته به کانون‌های بازنشستگی تأسیس و سالمندانه بازنشسته را یاری کنند.

متن کامل [PDF 343 kb]   (6440 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1389/12/19 | پذیرش: 1390/3/4 | انتشار: 1390/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb