اهداف: سالمندی در تمامی جوامع به عنوان یک مسئله مهم مطرح میباشد. در کشور ما نیز با توجه به روند و هرم جمعیتی برنامه-ریزی جهت هرگونه خدمات، نیازمند شناخت نیازهای واقعی سالمندان است. مطالعه با هدف تعیین فراوانی مشکلات سلامتی سالمندان شهرستان شاهرود در سال 1388 انجام شد.
مواد و روشها: این پژوهش از نوع مطالعات کاربردی است که به شیوه مقطعی برروی 1046 نفر از سالمندان 69-60 ساله شهری و روستایی شهرستان شاهرود انجام شد. ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامه 33 سئوالی بوده که از طریق مصاحبه، معاینه و توزین سالمندان تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمونهای تحلیلی آماری و به کمک نرم افزار SPSS انجام شد.
یافتهها: %61 سالمندان مورد مطالعه زن بودند. %59/8 در مناطق شهری سکونت داشتند. %60 بیسواد و %13 از آنان تنها زندگی میکردند. %44/7 از سالمندان مشکلات خواب، %23 مشکلات شنوایی، %62 مشکلات بینایی، %45/2 مشکلات پا، %21/7 یبوست، %45/3 اختلال حافظه، %14/8 مشکلات دستگاه ادراری، %90/8 مشکلات دهان ودندان و %43 استرس را گزارش کردند. بین جنس با دردهای مفصلی و اختلالات خواب، محل زندگی با اختلالات بینایی، تحصیلات با اختلالات بینایی و اختلالات خواب و مشکلات دهان و دندان ارتباط معنیدار آماری مشاهده شد (0/05>P).
نتیجهگیری: مشکلات دهان و دندان، بینایی، پا و حافظه از مهمترین مشکلات سالمندان بوده که توسعه مراقبتهای نظامیافته و ارایه خدمات مناسب به سالمندان در قالب شبکههای بهداشتیدرمانی و مراقبتهای بهداشتی اولیه، افزایش آگاهیهای بهداشتی سالمندان و آموزش مهارتهای زندگی به آنان و خانوادههایشان می تواند نقش موثری در بهبود وضعیت سالمندان داشته باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |