اهداف: استعداد ابتلا به عفونتها در سالمندان افزایش مییابد. با توجه به بالا بودن میزان عفونتها، و مرگومیر و ازکارافتادگی حاصل از آنها و علائم متفاوت عفونتها در سالمندان که میتواند منجربه تأخیر در تشخیص گردد، این مطالعه به منظور بررسی علائم بالینی و یافتههای آزمایشگاهی بیماریهای عفونی در سالمندان بستری در بخش عفونی بیمارستان شهید بهشتی کاشان طراحی گردید.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی بر روی 248 نفر از سالمندان مبتلا به بیماری عفونی بستری شده در بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 88 انجام گرفت. ملاک تشخیص اولیه بیماری عفونی، یافتن تب یا کانون مشخصی از عفونت در معاینه بود. از تمام بیماران شرح حال و معاینه فیزیکی به عمل آمد و بررسیهای آزمایشگاهی از جمله و همچنین تصویربرداری تشخیصی از جمله سونوگرافی، سی تی اسکن CRP و ESR ،CBC، کشت خون و ادرار انجام شد. سپس پرسشنامهای حاوی اطلاعات دموگرافیک، علائم بالینی و یافتههای آزمایشگاهی از طریق MRI و مصاحبه و مرور پرونده بیماران تکمیل و نتایج به صورت آمار توصیفی ارائه گردید.
یافتهها: در این مطالعه از مجموع 248 بیمار شرکتکننده، 133 نفر (%53/6) سال قرار داشتند. میانگین سنی بیماران 74/3 سال بود که بیشتر آنها %48/4 درگروه سنی 75-60 سال قرار داشتند. شایع ترین شکایات اصلی بیماران تب (%19/4) و تنگی نفس %14/9 و شایعترین بیماری زمینه ای فشار خون بالا بود (%37). شایعترین بیماری عفونی پنومونی (%23/4) و سپس سپیس بود (%15/7) بود.
نتیجهگیری: شایعترین بیماری عفونی منجر به بستری و مرگ در سالمندان پنومونی و سپسیس میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |