اهداف: وضعیت تغذیه در سالمندی موضوع مهمی است که در کشورهای در حال توسعه به آن توجه کمی شده است. وضعیت تغذیه وابسته به ارتباط بین عوامل فردی و محیطی است و بر میزان مرگ، ناتوانی و کیفیت زندگی سالمندان تاثیر بسزایی دارد. لذا، این مطالعه با هدف تعیین وضعیت تغذیه سالمندان بستری در مراکز آموزشی- درمانی شهر قزوین انجام شد تا با شناخت عوامل مؤثر در این امر، اقدامات لازم برای ارتقاء سلامت سالمندان انجام گیرند.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی بر روی 233 سالمند (151 زن و 171 مرد) با سن بالاتر از 60 سال که در دو مرکز آموزشی- درمانی شهر قزوین بستری شده بودند، انجام شد. وضعیت تغذیه با استفاده از پرسشنامه MNA ارزیابی شد. افراد بر اساس نمره این پرسشنامه به گرههای دچار سوء تغذیه، در معرض سوء تغذیه و بدون سوء تغذیه طبقهبندی شدند.
یافتهها: در میان سالمندان مورد بررسی، %29/8 دارای وضعیت تغذیه مناسب بودند. %13/4 دچار سوء تغذیه و %42/95 در معرض سوءتغذیه بودند. تعداد افراد دچار سوءتغذیه در زنان بالاتر از مردان بود (%25/8 در مقابل %7/2، 0/001>P)؛ در حالی که میانگین شاخص توده بدنی در زنان بالاتر از مردان بود. وضعیت تغذیه با سن، شاخص توده بدنی، دور کمر و نسبت دور کمر به باسن ارتباط معنیداری داشت و عدم توانایی خروج از منزل، زندگی مستقل و مصرف روزانه مرغ و ماهی یا گوشت از عوامل خطر برای اختلال تغذیه شناخته شدند.
نتیجهگیری: این مطالعه میزان بالای سوءتغذیه را در سالمندان بستری در بیمارستان نشان داد و ارزیابی وضعیت تغذیه در این افراد با استفاده از پرسشنامه MNA می توان به شناسایی این افراد و درمان جهت بهبود وضعیت آنها کمک کند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |