دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1391 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 66-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaderi S, Sahaf R, Mohammadi Shahbalaghi F, Ansari G, Gharanjic A, Ashrafi K, et al . Prevalence of Depression in Elderly Kurdish Community Residing in Boukan, Iran. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2012; 7 (1) :57-66
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-487-fa.html
قادری شادی، صحاف رباب، محمدی شاهبلاغی فرحناز، انصاری غلامرضا، قرنجیک عزیزه، اشرفی کاظم، و همکاران.. برآورد میزان شیوع افسردگی و عوامل فردی مرتبط با آن در سالمندان کرد مقیم منزل در سال ۱۳۸۹. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1391; 7 (1) :57-66

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-487-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ارومیه
2- مرکز تحقیقات سالمندی ایران، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، robabsahaf@gmail.com
3- هیات علمی گروه پرستاری و عضو مرکز تحقیقات مسایل اجتماعی و روانی سالمندان، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
4- مرکز تحقیقات مسایل اجتماعی و روانی سالمندان ، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
5- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان
6- معاونت بهداشتی وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی
7- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه
چکیده:   (30394 مشاهده)

اهداف: سالمندی بنا به آمار بدون شک یکی از مهم‌ترین مشکلات بهداشتی آینده جوامع خواهد بود. در این گروه سنی نیز مشکلات روانشناختی و به خصوص افسردگی از شایع‌ترین مشکلات می‌باشند. از دیگر سو با توجه به میزان شیوع متفاوت افسردگی در جوامع گوناگون به نظر می‌رسد که این بیماری می‌تواند در فرهنگ‌ها و قومیت‌های مختلف، دارای شیوعی متفاوت باشد. در این مطالعه میزان شیوع افسردگی و برخی عوامل فردی مرتبط با آن در سالمندان کرد بالای ۶۰ سال در سال ۱۳۸۹ مورد بررسی قرار گرفته است.

مواد و روش‌ها: مطالعه اخیر یک مطالعه توصیفی مقطعی بوده که بر روی ۳۰۲ سالمند کرد بدون اختلال شناخت و مقیم جامعه پس از اخذ رضایت شرکت در تحقیق انجام شده است. در این پژوهش نمونه‌ها به‌صورت طبقه‌ای، تصادفی خوشه‌ای انتخاب شده و از یک پرسشنامه حاوی اطلاعات فردی و مقیاس افسردگی در سالمندان (GDS) نمونه ۱۵ سؤالی برای جمع آوری داده‌ها استفاده شده که به‌صورت مصاحبه با سالمند تکمیل شده است. اطلاعات حاصل توسط نرم افزار SPSS16 و با استفاده از روش‌های آماری تی تست، آنالیز واریانس و کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

یافته‌ها: بر اساس یافته‌های تحقیق میانگین سن افراد مورد مطالعه ۷۰/۶۹ سال (مردان ۷۲/۹۸ سال و زنان ۶۸/۲۶ سال) بوده و میانگین نمره افسردگی در سالمندان کرد ۵/۹۴ با انحراف معیار ۳/۴۰۵ بوده است. و همچنین میزان شیوع افسردگی خفیف ۳۸/۷درصد، افسردگی متوسط ۱۶/۳درصد و افسردگی شدید ۷درصد بوده است. در این تحقیق بین میانگین نمره افسردگی و جنس (۰/۰۳۲=P)، سن (۰/۰۲۳=P)، سطح تحصیلات (۰/۰۰۱>P) و همراه زندگی (۰/۰۰۶=P) ارتباط آماری معنادار مشاهده گردید و بین نمره افسردگی و محل سکونت در شهر و روستا، وضعیت تأهل و تعداد فرزندان ارتباط آماری معنادار وجود نداشت.

نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از مطالعه فوق بیانگر این مطلب است که افسردگی و به خصوص افسردگی خفیف از شیوع بالایی در میان سالمندان کرد برخوردار است لذا به نظر می‌رسد برنامه‌ریزی برای یافتن عوامل مرتبط با آن و انجام اقدامات مداخله‌ای می‌تواند در پیشگیری از پیشرفت آن به سمت اختلال افسردگی اساسی مؤثر باشد. مقایسه وضعیت سالمندان کرد با سایر قومیت‌ها پیشنهاد می‌گردد.

واژه‌های کلیدی: سالمند، کرد، افسردگی، شیوع
متن کامل [PDF 378 kb]   (8075 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/9/29 | پذیرش: 1390/12/1 | انتشار: 1391/1/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb