اهداف: در بیشتر کشورهای جهان مطالعات بسیاری در ارتباط با هزینه های بستری سالمندان در بیمارستان نسبت به سایر گروه های سنی انجام شده است. هدف این مطالعه بررسی و تحقیق در رابطه با طول مدت زمان بستری بیماران سالمند و مقایسه آن با میانسالان است.
مواد و روشها: این پژوهش، مطالعهائ از نوع توصیفی تحلیلی، مقطعی، موردی و گذشته نگر میباشد که بر اساس اطلاعات ثبت شده در بیمارستان میلاد از تمامی بیماران سالمند و میانسال بستری شده در سال 1387 هجری خورشیدی انجام شد. پس از تهیه جدول اطلاعات دموگرافیک شرکت کنندگان، در پژوهش آمار توصیفی مورد نیاز در خصوص هزینه تخت و طول مدت بستری در بیماران میانسال و سالمند تهیه، سپس با کمک آزمونهای آماری (از جمله آزمون تی، آنالیز واریانس و آزمونهای تعقیبی) نتایج بهدست آمده تحلیل و با نتایج برخی مقالات و تحقیق های مشابه و مرتبط مقایسه شده است.
یافتهها: در این مطالعه پس از پاکسازی اطلاعات تعداد 12989(7279) فرد سالمند با سن 8/73±60 و 5710 نفر میانسال با سن (4/17±45) که تعداد 6430 زن و 6559 مرد بودند، مورد آنالیز قرار گرفتند. بر اساس نتایج این مطالعه طول مدت زمان بستری و هزینه تخت سالمندان بهطور معنیداری بیشتر از میانسالان بوده است (0/001>P). همچنین هزینه تخت در گروه سنی 60-75 سال بیشتر از سایر گروههای سنی سالمندان بود (0/001>P) هزینه تخت و طول مدت بستری به طور قابل ملاحظهای در مردان نسبت به زنان بیشتر بوده است (0/001>P).
نتیجهگیری: بر اساس نتایج این مطالعه سالمندی بر طول مدت بستری اثر افزاینده داشته است. در بین سالمندان بیشترین مدت اقامت به گروه 60 تا 75 ساله ها تعلق داشت. همچنین در بین سالمندان مردان نسبت به زنان مدت اقامت طولانیتری دارند. پیشنهاد می شود که مطالعات مداخله ای در آینده با هدف کاهش مدت بستری انجام شود، زیرا طولانیتر بودن زمان اقامت در بیمارستان می تواند منجر به افزایش هزینه برای سالمندان، خانواده و جامعه شده عوارض جانبی زیادی برای فرد سالمند داشته باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |