دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1391 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 15-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakeri Nia I. Effect of Social Assists and Hopefulness in Elderly Health Status With Chronic Pain. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2012; 7 (1) :7-15
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-491-fa.html
شاکری نیا ایرج. رابطه حمایت اجتماعی و امیدواری با سلامت عمومی درسالمندان مرد مبتلا به دردهای مزمن جسمانی. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1391; 7 (1) :7-15

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-491-fa.html


گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران. ، irajeshakerinia@yahoo.com
چکیده:   (26735 مشاهده)

اهداف: سالخوردگی مرحله‌ای از زندگی است که احتمال شیوع بیماری‌های جسمی را افزایش می‌دهد، به اذعان پژوهش‌ها، برخی از این بیماری‌ها مزمن می‌شوند و وضعیت روان شناختی سالمندان را نیز با خطر مواجه می‌کنند، ازجمله نیازمندی‌های این بیماران علاوه بر حمایت‌های پزشکی، فراهم ساختن کمک‌ها و توجهات روان‌شناختی نظیر حمایت اجتماعی و امید است که معمولاً وابسته به زمینه‌های محیطی است.

مواد‌ و روش‌ها: با هدف بررسی رابطه حمایت اجتماعی و امیدواری با سلامت روان از ۸۴ سالمند مرد مبتلا به دردهای مزمن جسمانی (۵۰ نفر دارای همسر و ۳۴ نفر فاقد همسر با فاصله سنی ۶۹ تا ۸۸ سال) خواسته شد تا پرسشنامه‌های حمایت اجتماعی، امید و سلامت عمومی را تکمیل کنند. به دلایل فرهنگی در این تحقیق، تنها سالمندان مرد مورد بررسی قرارگرفتند. داده‌های بدست آمده با آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون به شیوه گام به گام و آزمون t استیودنت برای گروه‌های مستقل با کمک نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ مورد تجزیه‌وتحلیل قرارگرفت.

یافته‌ها: نتایج نشان‌داد که بین حمایت اجتماعی، امید و سلامت عمومی سالمندان، رابطه معنادار وجود دارد (۰/۰۱>P). تحلیل رگرسیون به شیوه گام به گام نشان داد که متغیرهای امید و حمایت اجتماعی به ترتیب توانسته‌اند سلامت عمومی سالمندان مبتلا به دردهای مزمن را پیش‌بینی کنند (۰/۰۱>P). همچنین مقایسه میانگین متغیرهای سه گانه تحقیق (حمایت اجتماعی، امید و سلامت عمومی) در سالمندان واجد همسر و فاقد همسر نشان‌داد که این دو گروه از لحاظ این متغیرها با یکدیگر تفاوت معنادار دارند (۰/۰۱>P). سالمندان واجد همسر در هر سه متغیر در وضعیت مطلوب‌تر و مناسب‌تری به سر می‌برند.

نتیجه‌گیری: هرچند کشور ما یکی از جوان‌ترین جمعیت را در اختیار دارد، بزودی دوره سالمندی را تجربه خواهدکرد و بسیار ضروری است که در برنامه‌ریزی‌های کلان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به نیازهای اجتماعی و شبکه ارتباطی سالمندان توجه شود چراکه این موضوع می‌تواند اثرات مستقیمی بر سلامت و بهزیستی آنان داشته باشد. با توجه به نتیجه تحقیق حاضر، افزایش حس امید و برقراری حمایت‌های اجتماعی می‌تواند به ارتقای سلامت عمومی سالمندان مبتلا به دردهای مزمن منتهی شده، نهایتاً کیفیت زندگی مناسبی را برای آن‌ها فراهم آورد.

متن کامل [PDF 311 kb]   (9336 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/9/29 | پذیرش: 1391/1/1 | انتشار: 1391/1/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb