دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 21-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaderi D, Mostafaee A. A Study on the Relationship Between Religious Orientations and Quality of Life Among Elderly Men Living in Nursing Homes and Those Living With Their Families in Tabriz . Salmand: Iranian Journal of Ageing 2014; 9 (1) :14-21
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-515-fa.html
قادری داود، مصطفایی علی. بررسی رابطه جهت‌گیری مذهبی و کیفیت زندگی در سالمندان مرد ساکن در خانه و ساکن در خانه سالمندان شهرستان تبریز. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1393; 9 (1) :14-21

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-515-fa.html


1- گروه روانشناسی، واحد سراب، دانشگاه آزاد اسلامی، سراب، ایران. ، d.ghaderipsy@gmail.com
2- استادیار، گروه روان‌شناسی، دانشگاه پیام نور، واحد مهاباد، آذربایجان غربی، ایران.
چکیده:   (8415 مشاهده)
اهداف: هدف از مطالعه حاضر، بررسی رابطه بین جهت‌گیری مذهبی و کیفیت زندگی در سالمندان ساکن در خانه و ساکن در خانه سالمندان شهرستان تبریز بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی‌مقطعی، 56 مرد سالمند (20 نفر ساکن خانه سالمندان و 36 نفر ساکن در خانه) به‌صورت تصادفی و با روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند. سالمندان پرسش‌نامه‌های کیفیت زندگی جان و ویر (2000) (SF-36) و جهت‌گیری مذهبی آلپورت و راس (1967) را تکمیل نمودند. داده‌های به‌دست‌آمده به‌وسیله ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تی برای گروه‌های مستقل مورد تجزیه‌وتحلیل قرارگرفت. 
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که در مردان سالمند ساکن در خانه جهت‌گیری مذهبی درونی به‌طرز مثبت و معنی‌داری با سلامت روانی، سلامت عمومی، عملکرد اجتماعی، عملکرد جسمانی و شادکامی (01/P<0) رابطه دارد و جهت‌گیری مذهبی برونی به‌طرز منفی و معنی داری با درد بدنی (01/P<0) دارای رابطه است. در مردان ساکن در خانه سالمندان نیز جهت گیری مذهبی درونی به‌طرز مثبت و معنی‌داری با سلامت روانی، سلامت عمومی، عملکرد اجتماعی، عملکرد جسمانی و شادکامی (01/P<0) رابطه داشته و جهت‌گیری مذهبی برونی به ‌طرز منفی و معنی‌داری با ایفای نقش عاطفی (05/P<0) رابطه دارد. یافته‌ها همچنین حاکی از این بود که درمجموع سالمندان ساکن خانه در مقایسه با هم‌نوعان خود در خانه سالمندان از کیفیت زندگی بهتری برخوردار هستند (01/P<0).
نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق حاضر حاکی از همبستگی مثبت میان جهت‌گیری مذهبی با برخی ابعاد کیفیت زندگی و همچنین کیفیت زندگی بهتر سالمندان ساکن خانه در مقایسه با ساکنان خانه سالمندان بود، اما در این حوزه داده‌های بیشتری برای رسیدن به روشنگری بیشتر و یافتن دلایل آن موردنیاز است.
متن کامل [PDF 3861 kb]   (3213 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1392/9/19 | پذیرش: 1392/12/24 | انتشار: 1393/1/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb