Babapour M, Raheb G, Eglima M. The Relationship Between Social Support and Life Satisfaction Among Elderly Nursing Home Residents in Tehran. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2014; 9 (1) :6-13
URL:
http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-552-fa.html
1- گروه مددکاری اجتماعی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، mohammadbabapour4@yahoo.com
2- استادیار روانشناسی تربیتی، گروه مددکاری اجتماعی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
3- استادیار مددکاری اجتماعی، گروه مددکاری اجتماعی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
چکیده: (9400 مشاهده)
اهداف: هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی ارتباط حمایت اجتماعی و رضایت مندی از زندگی در سالمندان ساکن آسایشگا ههای شهر تهران بود.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع مقطعیهمبستگی و جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی سالمندان ساکن در آسایشگاههای شهر تهران است که از میان آنان، 150 نفر (105 نفر مرد و 45 نفر زن) سالمند ساکن در آسایشگاههای مناطق 3، 10 و 20 شهر تهران بهصورت خوشهای و تصادفی ساده، بهعنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه حمایت اجتماعی واکس (SS-A) و پرسشنامه رضایتمندی از زندگی داینر بود. برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار SPSS17 و آمار توصیفی نظیر میانگین، انحراف معیار و آمار استنباطی نظیر آزمون همبستگی پیرسون، تی مستقل، رگرسیون دومتغیره خطی به روش ورود و آزمون کلوموگروفاسمیرنوف جهت بررسی پارامتری نبودن دادهها مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: نتایج این پژوهش نشان داد که رابطه معناداری بین حمایت اجتماعی و رضایت مندی از زندگی در سالمندان ساکن آسایشگاهها وجود دارد (035/P=0) ولی تفاوت معناداری در حمایت اجتماعی (082/P=0) و رضایتمندی از زندگی (061/P=0) بین سالمندان زن و مرد یافت نشد. نتایج تحلیل رگرسیون حاکی از این بود که متغیر حمایت اجتماعی در سالمندان ساکن در آسایشگاهها دارای رابطه خطی با متغیر رضایتمندی از زندگی است و میتواند تغییرات مربوط به آن را پیشبینی نماید.
نتیجهگیری: براساس نتایج تحقیق حاضر، دریافت حمایت اجتماعی از طرف خانواده، دوستان و آشنایان میتواند میزان رضایتمندی از زندگی در میان سالمندان ساکن آسایشگاه را ارتقا بخشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1392/9/19 | پذیرش: 1392/12/1 | انتشار: 1393/1/12