دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1392 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 78-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hamedanchi A, Sahaf R, Fadaye Vatan R, Khankeh H R. The Lived Experience of Spirituality by the Elderly Parents of Children with Intellectual Disability: A Phenomenological Study. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2013; 8 (2) :70-78
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-556-fa.html
همدان چی آریا، صحاف رباب، فدای وطن رضا، خانکه حمیدرضا. معنویت در تجربیات سالمندان دارای فرزند معلول ذهنی-یک پژوهش با رویکرد پدیدارشناسی. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1392; 8 (2) :70-78

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-556-fa.html


1- گروه سالمند شناسی – دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
2- گروه پرستاری، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، hrkhankeh@hotmail.com
چکیده:   (13242 مشاهده)

اهداف: با توجه به افزایش طول عمر معلولین ذهنی و نیز والدین آنان پیش‌بینی می‌شود در طی سی سال آینده یک رشد قابل توجه در تعداد سالمندانی وجود داشته باشد که از فرزند معلول خود نگهداری می‌کنند. این درحالی است که هنوز مطالعه کافی به منظور بررسی تجارب والدین سالمند دارای فرزند معلول ذهنی انجام نشده است. مقاله حاضر بخشی از یک مطالعه با رویکرد پدیدارشناسی توصیفی است که به بررسی تجربیات سالمندان دارای فرزند معلول ذهنی با تمرکز بر موضوع معنویت پرداخته است.

مواد و روش‌ها: مطالعه کیفی حاضر با استفاده از رویکرد پدیدار شناسی از طریق انجام ده مصاحبه بدون ساختار عمیق با والدین سالمند دارای فرزند معلول ذهنی انجام گرفته است. پنج نفر از مصاحبه شوندگان زن و پنج نفر مرد بودند و داده‌ها با روش هفت مرحله‌ای کلایزی تحلیل شده است.

یافته‌ها: چهار مضمون اصلی از داده‌ها استخراج گردید که یکی از آنها را مضمون اصلی معنویت تشکیل می داد. سه مضمون اصلی دیگر "تلخ‌کامی" ، "دلبستگی"، "رضایت از حمایت" بود. این والدین اگر چه دارای مشکلاتی در رابطه با مراقبت از فرزندان معلول ذهنی می‌باشند و آلام زیادی را تجربه کرده اند ولی از طرف دیگر وجود فرزند معلول را عامل این مشکلات نمی‌دانند. آن‌ها وجود مددجو را خواست خدا دانسته و حتی با شرایط فعلی شکرگزار بودند. مقاله حاضر به توصیف مضمون "معنویت" می پردازد.

نتیجه‌گیری: معنویت در تجربیات سالمندان شرکت‌کننده در این مطالعه کاملا بارز است. به‌طور عمده آنان حضور فرزند معلول ذهنی را خواست خداوند و حتی نعمتی از طرف او می‌دانند. این دیدگاه‌ها می‌توانند به مشکلات معنای متفاوتی ببخشد. به‌طوری که والدین این مشکلات را به عنوان امتحان الهی بدانند و دراین میان رنج‌ها قابل تحمل‌تر و حتی دارای ارزش می‌شود. لذا لازم است در برنامه‌های حمایتی این گروه از سالمندان به جنبه‌های معنوی تجربیات ایشان توجه شود و با توجه به اینکه زندگی این سالمندان پدیده‌ای فرایندی می‌باشد توصیه می‌گردد به روش نظری پایه این فرایند مورد بررسی عمیق قرار گیرد.

متن کامل [PDF 456 kb]   (4077 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/12/2 | پذیرش: 1392/3/4 | انتشار: 1392/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb