اهداف: هدف تحقیق حاضر این بوده است تا با استفاده از روش جداسازی باکتریهای Fastidious در نمونههای ادراری زنان سالمند که با روش معمول نتایج کشت آنها منفی است ولی بیماران دارای علایم عفونت هستند در تشخیص و درمان آنها موثر واقع گردد.
مواد و روشها: این تحقیق در بیمارستان امام خمینی انجام یافته و مسئولیت جداسازی و تشخیص باکتریهای فستی دیوس از 1075 نمونه ادراری زنان سالمند بالاتر از 60 سال را بر عهده داشته است که با تغییر در محیطهای کشت و شرایط انکوبهکردن و میزان گازها توانسته است باکتریهای فستیدیوس را جداسازی نماید. همچنین از تعداد لکوسیت در نمونه ابتدایی برای تعیین وجود چرک در ادرار استفاده گردیده ضمناً مطالعه پروندههای پزشکی بهمنظور تعیین نشانهها و مصرف آنتیبیوتیک انجام و در پایان کلیه نتایج با یکدیگر تطبیق و با گروه شاهد مورد ارزیابی قرار میگرفتند.
یافتهها: پس از کشت هوازی و شبانه 1075 نمونه ادراری، 383 مورد مثبت، 99 مورد دارای شمارش پایین، 159 مورد به صورت مخلوط و 434 مورد منفی بود. از 434 مورد منفی در روش مذکور، با استفاده از تکنیک جداسازی باکتریهای فستی دیوس 147 مورد دارای باکتریهای فستی دیوس در این تحقیق بود که بیش از 50درصد آنان با نشانه های عفونت همراه بود که اختلاف معنیداری را نشان میدهد.
نتیجهگیری: برای جداسازی و تشخیص عوامل عفونت ادراری زنان سالمند بیمار که کشت هوازی و شبانه آنها منفی است بهخصوص اگر همراه با حضور نشانهها باشد کشت نمونه آنها در محیطهای اضافی و انتخابی همراه با تغییر در شرایط انکوباسیون برای جداسازی باکتریها الزامی است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |