اهداف: درد مزمن یکی از مشکلات عمده در دوره سالمندی است. میزان شیوع این درد در سالمندان ایرانی مقیم خانههای نگهداری از سالمندان نشان میدهد که در هر دوره حداقل 72 درصد آنان از درد مزمن رنج میبرند. تحقیقات نشان میدهند که مرور ساختار یافته زندگی در افراد سالمند میتواند نه تنها مفید بلکه حتی نوعی درمان محسوب شود. هدف از شیوه درمانی مرور زندگی، افزایش رضایت از زندگی و ارتقای عزت نفس است. همچنین این شیوه به فرد سالمند کمک میکند تا با بحرانها و تغییرات زندگیاش و آنچه ازدست داده کنار آمده و از طریق حل تعارضات گذشته، امروزش را بپذیرد. بیمار در طی درمان داستان زندگیاش را بازسازی کرده و با همراهی درمانگر، تجربیات مثبت و منفی را دوباره میآزماید. پژوهش حاضر به بررسی اثر درمان مرور زندگی بر درد مزمن سالمندان میپردازد.
مواد و روشها: 40 سالمند از 4 مرکز نگهداری از سالمندان شهر تهران انتخاب شدند. بعد از دریافت اطلاعات جمعیت شناختی، وضعیت درد آنها با کمک پرسشنامه درد مک گیل اندازهگیری شده و سپس بهصورت تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. گروه اول (20=N) تحت درمان مرور زندگی قرار گرفتند و گروه دوم (20=N) بهعنوان گروه کنترل هیچ درمانی را دریافت نکردند. بعد از پایان دوره درمان میزان درد افراد از پرسشنامه درد مجددا اندازهگیری شد و با نمرات اولیه مورد مقایسه قرار گرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل کواریانس نشان میدهند که بین دوگروه تفاوت معناداری وجود دارد و نمره درد افراد گروه اول پس از درمان در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافته است.
نتیجهگیری: با توجه به این یافته میتوان چنین نتیجهگیری نمود که استفاده از روش درمانی مرور زندگی، به نحو قابل توجهی دردهای مزمن دوره سالمندی را تحت تاثیر قرار داده و موجب کاهش آن میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |