دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1395 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 423-416 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Chehrehgosha M, Jouybari L, Enayat F, Sanagoo A, Taghvakish B, Ardjomand Hessabi M. Exploring the Viewpoint and Experience of College Students About Living With Grandparents. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2016; 11 (3) :416-423
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-696-fa.html
چهره گشا مریم، جویباری لیلا، عنایت فریبا، ثناگو اکرم، تقوی کیش بهزاد. بررسی دیدگاه و تجربیات دانشجویان از زندگی با پدربزرگ و مادربزرگ سالمند. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1395; 11 (3) :416-423

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-696-fa.html


1- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.
2- گروه پرستاری، مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.
3- گروه پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.
4- گروه پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران. ، sanagoo@goums.ac.ir
چکیده:   (8422 مشاهده)

اهداف رابطه نوه‌ها با پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها به دلایل مختلف بسیارمهم و درخورتوجه و حساس است. تبیین تجربه نوه‌ها از پدربزرگ و مادربزرگ می‌تواند مجسم‌کننده ارتباط این دو نسل و اساس برنامه تعامل خانوادگی باشد؛ ازاین‌رو هدف مطالعه حاضر تبیین دیدگاه‌ها و تجربه‌های دانشجویان از زندگی با پدربزرگ و مادربزرگ سالمند است.
مواد و روش ها این مطالعه کیفی براساس نمونه‌گیری مبتنی‌بر هدف از پنجاه دانشجو برای شرکت در مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته دعوت و از آنان خواسته شد دیدگاه‌ها و تجربه‌های مثبت و منفی خود را درباره پدربزرگ و مادربزرگ خود بازگو کنند. مصاحبه‌ها روی کاغذ نوشته و کدگذاری و براساس روش تحلیل محتوا تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته ها مضامین گرفته‌شده از این مطالعه دوگانگی را در احساس دانشجویان دربرابر پدربزرگ و مادربزرگ خود نشان می‌دهد. دو درون‌مایه اصلی «مهربانی و دلسوزی» و «رنجش و دلخوری» استخراج شد. زیرطبقات مهربانی و دلسوزی شامل معنویت و گذشت و محبت بی‌دریغ و زیرطبقات رنجش و دلخوری شامل تبعیض بین خانواده، دخالت در کارها، شِکوه و گلایه‌کردن و رک‌گویی بوده است.
نتیجه گیری دانشجویان در تجربیات خود از سالمندان درس‌هایی آموخته بودند. والدین باید پل ارتباطی این دو نسل باشند؛ زیرا بودن و دیدن این رفتارها در تکوین و شکل‌دهی شخصیت این نسل تأثیرگذار است.

متن کامل [PDF 5058 kb]   (5499 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سالمند شناسی
دریافت: 1395/1/5 | پذیرش: 1395/4/24 | انتشار: 1395/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb