اهداف: شروع سن سالمندی و کاهش فعالیت بدنی، باعث ایجاد اثرات نامطلوب فیزیکی و روانی در افراد سالمند میشود. ازآنجاییکه فعالیت بدنی میتواند باعث بهبود وضعیت جسمانی و حتی بهبود وضعیت روانی شود و بهدنبال آن استقلال بیشتر در افراد سالمند بهوجود آورد، هدف از این مطالعه تعیین اثر برنامه هاتا یوگا بر برخی عوامل آمادگی جسمانی سالمندان بود.
مواد و روشها: 45 زن سالمند با انحراف استاندارد 6/12±64 سال، 10/21±162/5 سانتیمتر و 9/71±63/31 کیلوگرم که از سلامت عمومی برخوردار بودند، بهصورت نمونهگیری دردسترس برای شرکت در این مطالعه انتخاب شدند. در این تحقیق برای اندازهگیری تعادل ایستا از آزمون شارپندرومبرگ (با چشمان باز و بسته)، تعادل پویا از آزمون عملکردی دستیابی، چابکی از آزمون TUG، قدرت اندام فوقانی تعداد خمیدگی بازو در زمان 30 ثانیه و اندام تحتانی تعداد نشستن و برخاستن از صندلی در زمان 30 ثانیه، انعطافپذیری اندام فوقانی از آزمون رساندن دستها از پشت بههم و برای انعطافپذیری اندام تحتانی از آزمون خمش و رسش روی صندلی استفاده شده است. آزمونها قبل و بعد از برنامه تمرینی اجرا شد. تحلیل آماری دادهها بهوسیله آزمون تحلیل واریانس و تی همبسته (در سطح معناداری 0/05>P) صورت گرفت.
یافتهها: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد که 6 هفته تمرینات یوگا بر تعادل ایستا با چشمان باز و بسته، تعادل پویا، چابکی، قدرت عضلانی اندام فوقانی و تحتانی، انعطافپذیری اندام فوقانی و تحتانی تأثیر معنیداری دارد.
نتیجهگیری: بهنظر میرسد تمرینات یوگا (هاتایوگا) بر آمادگی جسمانی سالمندان تأثیرات مثبت میگذارد. این تأثیرات شامل بهبود تعادل ایستا و پویا، چابکی، قدرت در اندام فوقانی و تحتانی و انعطافپذیری اندام فوقانی و تحتانی است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |