دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1388 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه رفاه اجتماعی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، asarah1361@gmail.com
چکیده:   (20537 مشاهده)

اهداف: این مطالعه به منظور نقش انواع حمایت های اجتماعی در کاهش اضطراب و افسردگی سالمندان انجام گرفته است.

مواد و روش‌ها: تحقیق حاضر از نوع مطالعات علّی مقایسه ای است که اطلاعات آن با استفاده از پرسشنامه های حمایت اجتماعی نوریک و مقیاس اضطراب و افسردگی در یک نمونه 100 نفری از سالمندان منطقه 2 تهران جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از آزمونهای رگرسیون و ضریب همبستگی استفاده شد.

یافته‌ها: یافته های این مطالعه حاکی از آن است که میزان اضطراب و افسردگی در سالمندان به ترتیب 44% و 40% بود. با استفاده از آزمون همبستگی نشان داده شد که تمامی انواع حمایت های اجتماعی (مادی، عاطفی، کارکردی و ساختاری) با اضطراب و افسردگی رابطه معکوس و معنی داری داشتند. نتایج آزمون رگرسیون چند گانه نشان داد که حمایت های مادی و ساختاری پیش بینی کننده های معناداری برای سالمندان دارای اضطراب و حمایت مادی پیش بینی کننده معنادار سالمندان افسرده بود.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه بر نقش مهم عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت به ویژه حمایت های اجتماعی در اختلالات روانی در سالمندان تاکید دارد. توجه به این منبع ارزان اقتصادی برای مقابله با اضطراب و افسردگی در سالمندان و در نتیجه بهبود کیفیت زندگی آنان از اهمیت شایانی برخوردار می باشد.

متن کامل [PDF 239 kb]   (8243 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/10/9 | پذیرش: 1387/11/13 | انتشار: 1388/1/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.