دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1386 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 409-402 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi H, Alirezaei F. The Effect of Water Exercise Program on Static and Dynamic Balance in Elderly Women. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2008; 2 (4) :402-409
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-52-fa.html
صادقی حیدر، علیرضایی فاطمه. تأثیر یک دوره تمرینی ورزش در آب بر تعادل ایستا و پویای زنان سالمند. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1386; 2 (4) :402-409

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-52-fa.html


1- دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تربیت معلم تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (17361 مشاهده)

اهداف: ضعف تعادل از جمله عوامل خطرزای افتادن، آسیب دیدگی و یا حتی مرگ سالمندان به شمار می رود. این تحقیق با هدف ارزیابی تاثیر ورزش در آب بر تعادل ایستا و پویا زنان سالمند انجام شد.

مواد و روش‌ها: 30 زن سالمند 55 تا 70 ساله، به‌طور داوطلبانه در دو گروه کنترل و تمرین در این تحقیق شرکت کردند. گروه تمرین در برنامه تمرینی ورزش در آب به مدت شش هفته، سه جلسه یک ساعته در هفته شرکت نمود. در هر دو گروه تعادل ایستا و پویا قبل و بعد از دوره درنظر گرفته شده، اندازه گیری شد. شاخص‌های نوسانات قامتی شامل میانگین تغییرات مرکز فشار (COP) و سرعت تغییرات مرکز فشار (COP VEL) در جهت جانبی داخلی (ML) و قدامی خلفی (AP)، در حالت ایستاده روی یک پا، به عنوان شاخص تعادل ایستا و تست‌های پیش‌روی رو به جلو (FRT)، تست پیش‌روی جانبی در سمت راست (FRRT) و تست پیش‌روی جانبی در سمت چپ (FRLT) به عنوان شاخص تعادل پویا در نظر گرفته شد. از تست تی همبسته جهت مقایسه تغییرات درون گروهی، و از تست تی مستقل جهت مقایسه شاخص‌های تعادل بین دو گروه پس از شش هفته در سطح معنی‌داری 0/05 استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که یک دوره تمرینی، باعث بهبود در نتایج تست‌های پیش‌روی روبه جلو، و پیش‌روی در سمت چپ گردید. ضمن اینکه نوسانات قامتی شامل جابه‌جایی های مرکز فشار و سرعت تغییرات مرکز فشار تنها در جهت جانبی داخلی در گروه تمرین پس از شش هفته ورزش در آب بهبود یافت، اما تغییرات معنی‌داری در میانگین و سرعت تغییرات مرکز فشار در جهت قدامی خلفی مشاهده نشد. همچنین اختلاف معناداری در میانگین و سرعت تغییرات مرکز فشار و تست پیش‌روی عملکردی روبه جلو و سمت چپ بین دو گروه بعد از تمرین مشاهده گردید (P≤0/05).

نتیجه‌گیری: با توجه به یافته های تحقیق چنین می توان گفت اعمال برنامه تمرین در آب برای سالمندان (در محیط نامتعادل و بی ثبات) سیستم‌های فیزیولوژیک درگیر در تعادل را به چالش می‌کشد که نتیجه آن بهبود در وضعیت تعادل ایستا به ویژه در جهت جانبی داخلی و پویا با افزایش فاصله دستیابی روبه جلو و سمت چپ، و در نتیجه، کاهش خطر افتادن است.

متن کامل [PDF 228 kb]   (5928 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/6/11 | پذیرش: 1386/8/10 | انتشار: 1386/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb