دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1391 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 67-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadehfard S. The Effect of Life Review Group Therapy on Elderly With Chronic Pain. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2012; 7 (2) :60-67
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-628-fa.html
علیزاده‌فرد سوسن. تأثیر روش درمان گروهی مرور زندگی در سالمندان مبتلا به درد مزمن. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1391; 7 (2) :60-67

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-628-fa.html


گروه روانشناسی، واحد تهران، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران. ، salizadehfard@gmail.com
چکیده:   (11978 مشاهده)

اهداف: درد مزمن یکی از مشکلات عمده در دوره سالمندی است. میزان شیوع این درد در سالمندان ایرانی مقیم خانه‌های نگهداری از سالمندان نشان می‌دهد که در هر دوره حداقل 72 درصد آنان از درد مزمن رنج می‌برند. تحقیقات نشان می‌دهند که مرور ساختار یافته زندگی در افراد سالمند می‌تواند نه تنها مفید بلکه حتی نوعی درمان محسوب شود. هدف از شیوه درمانی مرور زندگی، افزایش رضایت از زندگی و ارتقای عزت نفس است. همچنین این شیوه به فرد سالمند کمک می‌کند تا با بحران‌ها و تغییرات زندگی‌اش و آنچه ازدست داده کنار آمده و از طریق حل تعارضات گذشته، امروزش را بپذیرد. بیمار در طی درمان داستان زندگی‌اش را بازسازی کرده و با همراهی درمانگر، تجربیات مثبت و منفی را دوباره می‌آزماید. پژوهش حاضر به بررسی اثر درمان مرور زندگی بر درد مزمن سالمندان می‌پردازد.

مواد و روش‌ها: 40 سالمند از 4 مرکز نگهداری از سالمندان شهر تهران انتخاب شدند. بعد از دریافت اطلاعات جمعیت شناختی، وضعیت درد آنها با کمک پرسشنامه درد مک گیل اندازه‌گیری شده و سپس به‌صورت تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. گروه اول (20=N) تحت درمان مرور زندگی قرار گرفتند و گروه دوم (20=N) به‌عنوان گروه کنترل هیچ درمانی را دریافت نکردند. بعد از پایان دوره درمان میزان درد افراد از پرسشنامه درد مجددا اندازه‌گیری شد و با نمرات اولیه مورد مقایسه قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل کواریانس نشان می‌دهند که بین دوگروه تفاوت معناداری وجود دارد و نمره درد افراد گروه اول پس از درمان در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافته است.

نتیجه‌گیری: با توجه به این یافته‌ می‌توان چنین نتیجه‌گیری نمود که استفاده از روش درمانی مرور زندگی، به نحو قابل توجهی دردهای مزمن دوره سالمندی را تحت تاثیر قرار داده و موجب کاهش آن می‌گردد.

متن کامل [PDF 271 kb]   (4204 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/12/10 | پذیرش: 1391/3/5 | انتشار: 1391/4/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb