دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1391 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 74-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ehsani F, Abdollahi I, Mohseni Bandpey M A. Comparing Young and Elderly Serial Reaction Time Task Performance on Repeated and Random Conditions. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2012; 7 (2) :68-74
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-629-fa.html
احسانی فاطمه، عبداللهی ایرج، محسنی بندپی محمدعلی. مقایسه عملکرد جوانان با سالمندان در انجام یک وظیفه زمان واکنش پیاپی در شرایط تکراری و تصادفی . سالمند: مجله سالمندی ایران. 1391; 7 (2) :68-74

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-629-fa.html


1- گروه فیزیوتراپی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، fatemehehsani59@yahoo.com
2- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
چکیده:   (10113 مشاهده)

اهداف: انجام مهارت‌های حرکتی در سالمندان اهمیت ویژه‌ای دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه ای نحوه واکنش افراد به الگوهای تکراری و تصادفی در طی یک وظیفه زمان واکنش پیاپی درگروه‌های جوان و سالمند انجام شد.

مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر به شکل مقایسه‌ای تحلیلی انجام گرفت و نمونه‌ها شامل 30 جوان و 30 سالمند بود که هر گروه به دو زیرگروه 15 نفره تلویحی و صریح تقسیم شدند. جهت انجام تحقیق از یک وظیفه زمان واکنش پیاپی که با استفاده از یک نرم‌افزار کامپیوتری اعمال می‌‌شد، استفاده گردید. در طی آن 4 مربع با رنگ‌های مختلف بر صفحه نمایشگر ظاهر می‌‌شد که داوطلب به محض مشاهده هر مربع کلید تعریف شده مرتبط با آن را فشار می‌‌داد. زمان انجام بلوک‌های منظم و تصادفی بعنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده که با آزمون‌های t مستقل و Repeated Measures ANOVA استفاده گردید.

یافته‌ها: هر دو گروه جوان در مقایسه با گروههای سالمند تمامی بلوکها را چه در الگوهای تصادفی و چه تکراری با اختلاف معنی‌داری در زمان کوتاه‌تری انجام می دادند (P<0/05). هر دو گروه سالمند نسبت به الگوی تکراری قبلی، سکانس های تصادفی را بطور معنی داری در زمان کوتاهتری انجام دادند (P<0/05) در حالیکه در گروه جوان صریح و تلویحی این تفاوت معنی دار نبود (P>0/05). گروه سالمند صریح پس از خارج شدن از الگوی تصادفی، در زمان انجام بلوک‌های 7 و 8 نسبت به بلوک 6 افزایش معنی‌داری نشان دادند (P<0/05).

نتیجه‌گیری: تحقیق حاضر نشان داد که افراد جوان چه در الگوی تصادفی و چه تکراری سطح عملکرد بالاتری نسبت به افراد سالمند داشتند و افراد سالمند در انجام سکانس های تصادفی به‌طور معنی‌داری عملکرد بهتری نسبت به سکانس‌های تکراری نشان دادند.

متن کامل [PDF 299 kb]   (3025 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/1/1 | پذیرش: 1391/3/21 | انتشار: 1391/4/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb