دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1394 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 47-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi M, Fadaye Vatan R, Abedi H A. Explanation Caring Works in Nursing Homes: A Qualitative Study. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2015; 10 (1) :36-47
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-763-fa.html
رحیمی مجید، فدای وطن رضا، عابدی حیدرعلی. تبیین عملکرد مراقبتی در سرای سالمندان: یک مطالعه کیفی. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1394; 10 (1) :36-47

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-763-fa.html


1- گروه سالمندی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات سالمندی، گروه سالمندی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، reza1092@yahoo.com
3- گروه آموزش پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، واحد خوراسگان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
چکیده:   (9521 مشاهده)

اهداف افزایش جمعیت سالمندان در سال‌های اخیر باعث شده تا میزان بیماری‎های مزمن و در نتیجه نیاز به مراقبت در آن‌ها افزایش چشمگیری پیدا کند. از آنجایی که به دلایل مختلف تعدادی از سالمندان نیاز دارند تا برای مراقبت به سرای سالمندان منتقل شوند، شناسایی عملکرد مراقبتی این مراکز الزامی است و پژوهش حاضر با این هدف انجام گرفته است.
مواد و روش ها در این پژوهش که به صورت کیفی انجام شد، 23 مصاحبه نیمه ساختارمند (14سالمند و 7 مراقب و 2 مدیر) در سه سرای سالمندان در شهر اصفهان به عمل آمد. تحلیل داده‌ها با استفاده از روش تحلیل محتوای سنتی انجام شد که جهت تعیین مفاهیم اصلی، مصاحبه‌ها به دقت بررسی و کدگذاری اولیه شد. این کدها چندین بار مورد بازبینی و ارزیابی و طبقه بندی قرار گرفت تا به اشباع اطلاعات منجر شد و در‌نهایت زیر طبقات و طبقات اصلی بدست آمد. آنالیز داده‌ها به طور مداوم و هم‌زمان با جمع‌آوری داده‌ها انجام شد.
یافته ها پس از کدگذاری اولیه، تعداد 595 کد اولیه استخراج شد که در نهایت تعداد 9 زیرطبقه و 2 طبقه‌ی اصلی با عناوین مراقبت‌های در‌دسترس و رفع تکلیف حاصل شد.
نتیجه گیری مراقبت‌های ارائه شده بیشتر براساس اقدامات روتین و با توجه به جنبه‌های جسمی و رفع نیازهای آنی سالمندان بود، اگرچه به جنبه‌های روانی نیز پرداخته می‌شد. یافته‌های این مطالعه برای مدیران و برنامه‌ریزان مراقبتی در سرای سالمندان به عنوان راهنما جهت در نظر داشتن نیازهای جسمانی و روانی سالمندان کارایی دارد; همچنین بر نیاز به آموزش‌های بالینی جهت پرسنل و تدوین پروتکل‌های درمانی و نظارتی نیز تأکید می‌کند.

متن کامل [PDF 6100 kb]   (4704 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سالمند شناسی
دریافت: 1393/10/15 | پذیرش: 1393/12/19 | انتشار: 1394/1/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb