دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 209-202 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadegh Moghadam L, Foroughan M, Mohammadi F, Ahmadi F, Farhadi A, Nazari S et al . Aging Perception in Older Adults. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2016; 10 (4) :202-209
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1011-fa.html
صادق مقدم لیلا، فروغان مهشید، محمدی فرحناز، احمدی فضل‌الله، فرهادی اکرم، نظری شیما و همکاران.. ادراک پیری در سالمندان: یک مطالعه مروری. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1394; 10 (4) :202-209

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1011-fa.html


1- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات سالمندی ایران، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، m_forughan@yahoo.com
3- گروه پرستاری، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
4- گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت‌مدرس، تهران، ایران.
چکیده:   (16861 مشاهده)

اهداف: ادراک پیری به‌عنوان یکی از پیش‌بینی‌کننده‌های مستقل ناتوانی عملکردی و مرگ‌ومیر سالمندان معرفی شده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی مفهوم ادراک پیری در متون و مطالعات موجود و رسیدن به درک عمیق‌تری از آن انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه دستیابی به اهداف با بررسی متون و مقالات مرتبط از طریق جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی «مِدلاین»، «مَگیران»، «ایران‌داک»، «اِلزِویر»، «پروکوییست سی.اس.اِی»، «سیناهِل»، «ایران‌مِدِکس» و «وب‌سایت علوم» و با کلیدواژگان انگلیسی Meaning of Ageing, Experience of Ageing, Ageing Perception in older Adult و کلیدواژگان فارسی «معنای پیری»، «تجربه سالمندشدن» و «درک از پیری»، بدون محدودیت زمانی انجام شد.
یافته‌ها: درک از پیری به درک شخص از فرایند پیری خودش در زمینه فرهنگی-اجتماعی که قرار دارد، اطلاق می‌شود. تمام جنبه‌های آگاهی، درک، تجربه، ارزیابی، تفسیر و شناخت مراحل پیرشدن خود را می‌توان در این مفهوم جای داد. عوامل مؤثر بر ادراک پیری شامل عوامل فردی مانند نوع نگرش، سن ذهنی، وضعیت سلامتی، وضعیت اقتصادی، وضعیت تأهل، مذهب، آگاهی و دانش در زمینه سالمندی، میزان رضایت از پیری، میزان باور به کنترل درونی در قیاس با کنترل بیرونی و عوامل اجتماعی نظیر تبعیض سنی، نوگرایی (مدرنیته)، روابط اجتماعی و خانوادگی است. اندازه‌گیری دقیق ادراک پیری می‌تواند شاخصی برای پیش‌بینی وضعیت سلامتی فرد در آینده، تعیین رضایت‌مندی او از پیری خود و میزان تطابقش با تغییرات زندگی در این مرحله باشد.
نتیجه‌گیری: مفهوم و عوامل مؤثر بر ادراک پیری در سالمندان، پیشگویی‌کننده‌ای مناسب برای وضعیت سلامتی، عامل تعیین‌کننده میزان رضایت‌مندی در دوران سالمندی و تطبیق با تغییرات مرتبط با پیری به‌شمار می‌آید و کندوکاو بیشتر در آن توصیه می‌شود .

واژه‌های کلیدی: درک از پیری، سالمند، درک از خود
متن کامل [PDF 3983 kb]   (22074 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سالمند شناسی
دریافت: 1394/5/13 | پذیرش: 1394/7/25 | انتشار: 1394/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb