دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 613-596 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dakhteh Harouni M, Norouzi K, Fallahi Khoshknab M, Faday Vatan R, Seyedbager Madah S. Factors Affecting the Intergenerational Relationships in Nursing Homes in Iran Using Grounded Theory Appraoch. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2023; 17 (4) :596-613
داخته هارونی محبوبه، نوروزی کیان، فلاحی خشکناب مسعود، فدای وطن رضا، سید باقرمداح سادات. فرایند ارتباطات بین‌نسلی در آسایشگاه‌های سالمندی: یک مطالعه گراندد تئوری. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1401; 17 (4) :596-613

1- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه سالمندی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، dr.kian_nourozi@yahoo.com
3- گروه سالمندی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
چکیده:   (2032 مشاهده)
اهداف: در بستر آسایشگاه، ارتباطات بین‌نسلی اجتماعی اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا افراد با سنین متفاوت و از نسل‌های مختلف با یکدیگر تعامل دارند. کارکنان مراقبتی و از‌جمله پرستاران می‌توانند ارتباطات بین‌نسلی را در قالب مراقبت‌های ارائه‌شده به سالمندان به میزان زیادی پوشش دهند. با وجود اهمیت ارتباطات بین‌نسلی در سالمندان، چالش‌های این مفهوم در آسایشگاه‌ها به خوبی روشن نشده است. این مطالعه، با هدف شناسایی فرایند ارتباطات بین‌نسلی در آسایشگاه‌های سالمندی انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه کیفی در‌ 3 آسایشگاه سالمندی در شهر تهران با استفاده از رویکرد گراندد تئوری انجام شد. شرکت‌کنندگان شامل 13سالمند مقیم و 8 نفر از کارکنان شاغل در آسایشگاه (5 پرستار، 1 سوپروایزر، 1 روان‌شناس و 1 نفر مدیر آسایشگاه) به صورت نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده ‌از مصاحبه‌های نیمه‌ساختار‌یافته تا اشباع کامل جمع‌آوری و با روش مقایسه‌ای مداوم تجزیه‌و‌تحلیل شدند.
یافته ها: تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها با روش پیشنهادی اشتراوس و کوربین، موجب ظهور 5 طبقه اصلی شد. «تنش‌های بین‌نسلی» به عنوان متغیر اصلی ظاهر شد. عامل اصلی برای توسعه متغیر اصلی «تنش‌های مبتنی بر عوامل روان‌شناختی» بود. عوامل دیگر شامل «بستر معیوب ارتباطات بین‌نسلی» به عنوان عوامل زمینه‌ای و تسهیل‌کننده‌ها و بازدارنده‌ها به عنوان عوامل آزمایش‌کننده در ارتباطات بین‌نسلی در محیط آسایشگاه و «تلاش برای حفظ موجودیت» به عنوان راهبردها و «زندگی در غباری از ناامنی» پیامدهای این مطالعه را تشکیل دادند.
نتیجه گیری: تفاوت‌های نسلی بین ساکنین مقیم آسایشگاه و کارکنان باعث دشواری در برقراری ارتباط مؤثر بین آنان و عدم ارائه مراقبت با‌کیفیت می‌شود. یافته‌های این مطالعه می‌تواند به مدیران آسایشگاه‌ها در به‌کارگیری راهبردهایی برای رفع موانع برقراری ارتباطات بین‌نسلی و چگونگی بهبود این ارتباطات و انسجام بیشتر بین نسل‌ها کمک کند تا به امکان مراقبت بهتر و متعاقباً بهبود کیفیت زندگی آنان منجر شود.

متن کامل [PDF 9125 kb]   (854 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1026 مشاهده)
دریافت: 1401/2/25 | پذیرش: 1401/5/9 | انتشار: 1401/12/6