مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات قلب و عروق، پژوهشکده سلامت، بیمارستان امام علی (ع)، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
2- مرکز تحقیقات قلب و عروق، پژوهشکده سلامت، بیمارستان امام علی (ع)، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران. ، N_salehi45@yahoo.com
چکیده:   (474 مشاهده)
اهداف: بیماران قلبی سالمند دیابتی قشری آسیب­پذیر هستند، نظر به اهمیت موضوع ، مطالعه حاضر با هدف مقایسه شیوع عوامل خطر، نوع درمان ریپرفیوژن و مرگ و میر بیماران سکته قلبی سالمند در دو گروه دیابتی و غیردیابتی انجام شد.
مواد و روش­ها: مطالعه حاضر از نوع کوهورت است و جامعه آماری آن تعداد 1460 بیمار سالمند که در قالب طرح ریجستری بیماران  STEMI بیمارستان امام علی (ع) کرمانشاه از تاریخ 95/4 تا تاریخ 98/9 بستری شده بودند را شامل می­شد. پس از تکمیل فرم رضایت آگاهانه و بر اساس معیارهای ورود، به دو گروه دیابتی و غیر دیابتی تقسیم شدند. اطلاعات بیماران در قالب چک لیستی شامل وضعیت دموگرافیک، سوابق پزشکی، ریسک فاکتورهای بیماری قلبی-عروقی، معاینات بالینی، آزمایش­های تشخیصی، درمان و مرگ در هنگام پذیرش بیمار، در زمان بستری و هنگام ترخیص توسط پرستاران آموزش دیده تکمیل شد. تحلیل داده­ها با استفاده از آمار توصیفی، T مستقل، من ویتنی و آزمون کای دو در نرم افزار Stata نسخه14انجام شد و 0/05>P به عنوان سطح معناداری در نظر گرفته شد.
یافته ­ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد تعداد زنان دیابتی(47/11درصد) بصورت معنی داری(0/001>p)  بیشتر از تعداد زنان در گروه غیر دیابتی(25/60درصد) است، همچنین شیوع مقادیر میانگین LDL و کلسترول در غیر دیابتی­ها بطور معنی داری(0/001>p) بیشتر از دیابتی­ ها بود. شیوع میانگین HDL نیز در دو گروه با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشت (0/777>p). شیوع متغیر­های BMI≥30، سابقه سکته قلبی، چربی خون، فشار خون، تری­گلیسرید و GFR<60 در گروه دیابتی­ها بصورت معنی دار بیشتر از غیر دیابتی­ها بود. در مورد متغیر­های محل زندگی، سطح سواد، مصرف سیگار و دخانیات، سوابق سکته مغزی، آنژیوپلاستی عروق کرونر و جراحی پیوند عروق کرونر در دو گروه با یکدیگر اختلاف معنا داری نداشتند. همچنین در نرخ مرگ و میر و درمان ریپرفیوژن اختلاف معنی داری در دو گروه مشاهده نشد.
نتیجه گیری: شیوع برخی عوامل خطر ناشی از سکته قلبی در سالمندان دیابتی و غیر دیابتی متفاوت است و نتایج این مطالعه با فراهم کردن الگویی علمی مبتنی بر داده­های ریجستری اطلاعات سودمندی را به متخصصان این حوزه جهت تدوین برنامه­های اصلاح سبک زندگی با هدفمندتر کردن تجویز دارویی و آگاهی بخشی به صورت خاص به این قشر از بیماران ارائه می­نماید.
متن کامل [PDF 1566 kb]   (130 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سالمندی
دریافت: 1401/3/11 | پذیرش: 1401/4/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb