دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 473-460 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azarmi E, Azadi F, Mosallanezhad Z, Vahedi M. Relationship of Low Back Pain and Knee Pain With Dynamic Balance of the Elderly Living in Nursing Homes in Mashhad, Iran. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2023; 18 (3) :460-473
آزرمی الهام، آزادی فرهاد، مصلی نژاد زهرا، واحدی محسن. بررسی مقایسه‌ای رابطه کمردرد و زانودرد با تعادل پویای سالمندان ساکن سرای سالمندان شهر مشهد. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1402; 18 (3) :460-473

1- گروه آموزشی فیزیوتراپی، دانشکده توانبخشی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه آموزشی سالمندی، دانشکده توانبخشی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، fa.azadi@uswr.ac.ir
3- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
اهداف اختلال تعادل یک عامل خطر مهم در افراد مسن هنگام راه رفتن است. زانودرد و کمردرد از شایع ترین اختلالات مربوط به افزایش سن می‌باشند که تعادل سالمندان را مختل می‌کنند. هدف این مطالعه بررسی رابطه کمردرد مزمن و زانو درد مزمن با تعادل پویا در سالمندان است.
مواد و روش ها در این مطالعه مقطعی‌تحلیلی79 نفر از سالمندان 65 سال و بالاتر ساکن سرای سالمندان شهر مشهد،  به شیوه سرشماری براساس معیارهای ورود و خروج مطالعه انتخاب شدند. علاوه‌بر اندازه‌گیری اطلاعات جمعیت‌شناختی، ارزیابی ترس از زمین‌خوردن با نسخه فارسی پرسش‌نامه ترس از زمین‌خوردن-فرم بین‌المللی و ارزیابی درد با مقیاس بصری سنجش درد انجام شد. برای ارزیابی تعادل پویا ، آزمون برخاستن و راه رفتن زمان‌دار از شرکت‌کنندگان گرفته شد. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخه 23 انجام شد.
یافته ها بین 3 گروه سالمندان (گروه کمردرد، گروه زانودرد و گروه کنترل) در مقادیر آزمون تعادلی تفاوت معنادار شد (P=0/05). با افزایش نمره پرسش‌نامه ترس از زمین خوردن، میانگین مقادیر آزمون تعادلی افزایش معناداری داشت (P=0/01). با افزایش سن، میانگین مقادیر آزمون تعادلی به‌صورت معناداری افزایش یافت (P=0/006).
نتیجه گیری تعادل پویا در سالمندان با زانودرد مزمن نسبت به سالمندان با کمردرد مزمن ضعیف‌تر بود. بنابراین تمرکز بر پیشگیری و درمان آسیب‌های زانو در سنین پایین‌تر، نقش مهمی در پیشگیری از بر هم خوردن تعادل در سالمندان خواهد داشت.
واژه‌های کلیدی: کمردرد، زانودرد، تعادل پویا، سالمند
متن کامل [PDF 4188 kb]   (397 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (530 مشاهده)
دریافت: 1401/6/4 | پذیرش: 1401/11/3 | انتشار: 1402/7/19