دوره 18، شماره 4 - ( زمستان- در حال انتشار 1402 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi Safa N, Younesi S J, Foroughan M, Ahmadi S, Rostami M. The Effectiveness of Life Review Therapy on Self-Actualization and Happiness in the Elderly. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2024; 18 (4)
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2506-fa.html
محمدی صفا ناصح، یونسی سید جلال، فروغان مهشید، احمدی سینا، رستمی محمد. اثربخشی درمان مرور زندگی بر خودشکوفایی و شادکامی سالمندان. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1402; 18 (4)

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2506-fa.html


1- گروه آموزشی مشاوره، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه آموزشی مشاوره، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، ja.younesi@uswr.ac.ir
3- مرکز تحقیقات سالمندی ایران، گروه سالمندشناسی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
4- گروه رفاه اجتماعی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
5- گروه آموزشی مشاوره، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه کردستان، کردستان، ایران.
چکیده:   (915 مشاهده)
زمینه: سالمندان، با توجه به شرایط فیزیولوژیکی خود، مستعد بیماری های جسمی و روانی مختلفی هستند که می تواند رضایت از زندگی آنها را تحت تأثیر قرار داده و آنها را به سوی خمودگی و احساس ناشادی بکشاند. از سوی دیگر، مرور زندگی می تواند مداخله ای موثر در افزایش هیجانات مثبت و شادی در سالمندان باشد. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین تأثیر برنامه مرور زندگی بر خودشکوفایی و شادکامی سالمندان انجام شد.
مواد و روش ­ها: مطالعه حاضر یک پژوهش نیمه آزمایشی با پیش آزمون- پس ­آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. آزمودنی‌ها شامل 22 سالمند 60 سال به بالا مراجعه کننده به مرکز روزانه شهر تهران بودند. برای جمع آوری داده‌ها از مقیاس‌ شکوفایی پرما و پرسشنامه شادکامی آکسفورد استفاده و برنامه مرور زندگی بر اساس پروتکل درمان مرور زندگی هایت و وبستر اجرا شد. دو مقیاس ذکر شده قبل، بلافاصله و یک ماه پس از مداخله اندازه‌گیری شدند. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: براساس نتایج مطالعه، افزایش معنی دار در میانگین کلی نمره های شادکامی و شکوفایی و مولفه های آنها بلافاصله پس از مداخله و یک ماه پس از مداخله در گروه آزمایش وجود داشت ولی این تغییر در گروه کنترل مشاهده نشد (001/ 0 > p). میانگین نمره شادکامی و شکوفایی در مراحل پیش آزمون در بین نمونه­های مورد بررسی به ترتیب 50/27 و 98/63 بود که این میزان در پس آزمون و پیگیری به ترتیب  برای شادکامی به 58/27 و 57/09 و برای شکوفایی به 111/63 و 104/81 افزایش یافت.
 بحث و نتیجه گیری: مداخله مرور زندگی می تواند باعث بهبود شکوفایی و احساس شادی در بین سالمندان ­شود. مطالعه حاضر نشان می­دهد که کاربرد این نوع مداخله در سالمندان می­تواند فرصتی برای شکوفایی و رشد روانی افراد مسن فراهم و بر سطح شادکامی آنان بیفزاید.
متن کامل [PDF 1243 kb]   (375 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مشاوره
دریافت: 1401/6/23 | پذیرش: 1401/11/2 | انتشار: 1402/12/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb