دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1402 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 553-536 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimani M, Shirazi M, Keshvari M. Quality Assessment of Clinical Guidelines for Preventing Falls in Hospitalized Elderly People in Iran Using the Appraisal of Guidelines, Research, and Evaluation (AGREE) Checklist. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2024; 18 (4) :536-553
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2512-fa.html
سلیمانی مهسا، شیرازی مریم، کشوری ماهرخ. ارزیابی کیفیت راهنما‌های بالینی پیشگیری از سقوط در سالمندان بستری در بیمارستان با استفاده از چک‌لیست ارزیابی دستورالعمل‌ها، تحقیقات و ارزیابی ابزار اگری (AGREE). سالمند: مجله سالمندی ایران. 1402; 18 (4) :536-553

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2512-fa.html


1- گروه پرستاری سلامت جامعه و سالمندی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- گروه پرستاری سلامت جامعه و سالمندی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. ، m_shirazi@nm.mui.ac.ir
چکیده:   (1329 مشاهده)
اهداف بستری شدن سالمندان در بیمارستان یک دوره آسیب‌پذیر برای آن‌ها محسوب می‌شود و خطراتی آن‌ها را تهدید می‌کند که از مهم‌ترین آن‌ها سقوط می‌باشد. راهنماهای بالینی مختلفی درزمینه پیشگیری از سقوط وجود دارند که سودمندی استفاده از آن‌ها به کیفیت و پذیرش آن‌ها در بالین مرتبط است. هدف از مطالعه، ارزیابی کیفیت روش‌شناختی راهنماهای بالینی منتخب پیشگیری از سقوط در سالمندان بستری در بیمارستان با ابزار اگری بود. 
مواد و روش ها جست‌وجوی نظام‌مند از سال 2009 تا 2020 و با کلیدواژه‌های راهنمای بالینی، سقوط، پیشگیری، سالمند و بستری در بیمارستان انجام شد. از بین 351 راهنمای بالینی شناسایی‌شده، 4 راهنما براساس معیارهای ورود و خروج و به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. 5 متخصص کیفیت راهنماهای منتخب را به‌طور مستقل با ابزار نقد راهنماهای بالینی در پژوهش و ارزشیابی نسخه 2 ارزیابی کردند. برای شناسایی کیفیت راهنماها، نمرات به‌صورت «به‌شدت توصیه می‌شود» یا«با تغییرات توصیه می‌شود» دسته‌بندی شدند. 
یافته ها سه راهنمای بالینی به‌عنوان «به‌شدت توصیه می‌شود» و یک راهنما به‌عنوان «با تغییرات توصیه می‌شود» دسته‌بندی شدند. ازاین‌رو برای کاهش خطر سقوط سالمندان بستری در بیمارستان‌ها، امکان بومی‌سازی و استفاده از راهنماها وجود دارد. میانگین نمرات کلی هر 6 حیطه در راهنماها از زیاد به کم به این شرح بود: 91/1 درصد برای «گویائی در ارائه»، 86/6 درصد برای «چشم‌انداز و هدف»، 83/6 درصد برای «مشارکت ذی‌نفعان»، 72/08 درصد برای «استقلال در ویرایش»، 71/14 درصد برای «دقت و کیفیت روش‌شناختی تدوین» و 66/66 درصد برای «قابلیت به‌کارگیری». 
نتیجه گیری ارزیابی کیفیت روش‌شناختی راهنماهای بالینی با استفاده از ابزار اگری، یک مرحله اساسی در استفاده از آن‌ها در بالین است. پیشنهاد می‌شود در به‌روزرسانی راهنماهای بالینی موجود و تدوین راهنما در آینده، از ابزارها و متدولوژی‌های دردسترس استفاده شود تا کیفیت آن‌ها تضمین شود. 
 
متن کامل [PDF 7942 kb]   (516 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (57 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سالمندی
دریافت: 1401/7/2 | پذیرش: 1402/11/25 | انتشار: 1402/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb