دوره 19، شماره 1 - ( بهار-در حال انتشار 1403 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nafei A, Rashedi V, Ghafuri R, Khalvati M, Eslamian A, Delina S et al . Death Anxiety and Related Factors among Older Adults: Findings from a National Study. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2024; 19 (1)
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2548-fa.html
نافعی ایوب، راشدی وحید، غفوری روناک، خلوتی ملیحه، اسلامیان ایوب، شریفی دلینا و همکاران.. اضطراب مرگ و عوامل مرتبط با آن در سالمندان: یک مطالعه ملی. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1403; 19 (1)

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2548-fa.html


1- جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی (ACECR)، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
3- وزارت آموزش و پرورش، منطقه 9، تهران، ایران.
4- گروه آموزشی مددکاری اجتماعی، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
5- گروه آموزشی مددکاری اجتماعی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
6- گروه کاردرمانی، دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، تهران، ایران.
7- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، marjanhaghi@yahoo.com
چکیده:   (1677 مشاهده)
مقدمه: سالمندی یکی از مهم ترین مراحل تکامل زندگی بشر بوده و امروزه یکی از بزرگ ترین گروه های اجتماعی دنیا را سالمندان تشکیل می دهند. اضطراب مرگ از شایع‌ترین اختلالات حوزه سلامت روان در دوره سالمندی است که شیوع آن به دلیل تفاوت ‌های فردی، اجتماعی، محیطی و دیدگاه درباره مرگ متفاوت می باشد. این مطالعه با هدف بررسی اضطراب مرگ و عوامل مرتبط با آن در سالمندان ایران انجام شده است.
مواد و روش ها: 
مطالعه حاضر از نوع پژوهش توصیفی تحلیلی  بوده که به شیوه مقطعی  انجام پذیرفته است. جامعه آماری این مطالعه شامل کلیه افراد 60 سال و بالاتر کشور ایران بود و نمونهگیری آنلاین و از طریق شبکه های اجتماعی  به روش در دسترس و به مدت پنجاه و یک روز از تاریخ اول تیرماه الی 20 مرداد ماه 1400 انجام شد. بخش اول شامل پرسشنامه دموگرافیک شامل سن، وضعیت تاهل، محل زندگی، تعداد افراد در منزل، استان محل اقامت، شهری یا روستایی، میزان تحصیلات، قومیت، دین، بیمه بود. بخش دوم پرسشنامه نیز در مورد ارزیابی وجود اضطراب مرگ در این افراد بود که برای این بخش از پرسشنامه اضطراب مرگ تمپلر استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس یکطرفه و رگرسیون از طریق نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: تعداد نمونه‌های این مطالعه 1271 زن و 1858 نفر مرد بودند که محدوده سنی آن ها بین 60 تا 80 سال بود. میانگین نمرات کسب شده در پرسشنامه اضطراب مرگ 3/44±8/5 بود و نتایج نشان داد که 42/5 درصد از پاسخگویان اضطراب مرگ شدید، 16/9 درصد اضطراب متوسط و 40/7 درصد اضطراب خفیف داشتند. بین سن، جنس، وضعیت تاهل، افراد همراه سالمند، اشتغال، دین، بیمه، با اضطراب مرگ در سالمندان اختلاف معنادار مشاهده شد
(05 /0P<); و بین وضعیت محل زندگی، محل سکونت(شهری- روستایی)، تحصیلات و قومیت با اضطراب مرگ سالمندان اختلاف معنادار مشاهده نگردید
(
05 /0P>).

بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه در سطح ملی نشان داد که اضطراب مرگ پدیده شایعی در سالمندان ایرانی می باشد که نشان دهنده لزوم تدوین راهکارهایی در بستر فضای مجازی برای کاهش این مشکل می باشد.
متن کامل [PDF 1213 kb]   (1369 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1401/9/27 | پذیرش: 1402/2/24 | انتشار: 1403/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb