دوره 19، شماره 1 - ( بهار-در حال انتشار 1403 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Vasiee A, Mozafari M, Ghiasi N, Pakzad R, Masoumi M. Investigating the Effect of Kegel Exercise on Urinary Incontinence, Frailty Syndrome and Self-Esteem of the Elderly after Trans Urethral Resection of Prostate (TURP) - Randomized Clinical Trial. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2024; 19 (1)
وسیعی علی رضا، مظفری مصیب، غیاثی نسرین، پاکزاد ، معصومی منصور. بررسی تاثیر ورزش کیگل بر بی اختیاری ادراری، سندرم شکنندگی و عزت نفس سالمندان بعد از رزکسیون درون پیشابراهی پروستات (TURP) -کارآزمایی بالینی تصادفی شده. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1403; 19 (1)

1- دانشگاه علوم پزشک ایلام، ایلام، ایران.
2- دانشگاه علوم پزشک ایلام، ایلام، ایران. ، rezawest10@gmail.com
مقدمه: بی اختیاری ادراری از عمده عوارض جراحی های بزرگی خوش خیم پروستات (BPH) به شمار می رود که باعث کاهش مفهوم هویت مردانه، افزایش سندرم شکنندگی و کاهش عزت نفس می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر ورزش کیگل بر بی اختیاری ادراری، سندرم شکنندگی و عزت نفس در سالمندان پس از روش جراحی رزکسیون درون پیشابراهی پروستات (TURP) طراحی و اجرا شد.
مواد و روش: در یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده، 76 نفر سالمند مبتلا به BPH جراحی شده با روش TURP به طور تصادفی به گروه کنترل و مداخله وارد شدند. افراد گروه مداخله به مدت 12 هفته، روزانه 60 عدد ورزش کیگل را انجام دادند و افراد گروه کنترل مداخله ای را دریافت نکردند. ابزار های معیار شکنندگی ادمونتون(EFS)، فرم کوتاه پرسشنامه مشاوره بین المللی بی اختیاری ادرار(ICIQ-SFپرسش نامه عزت نفس روزنبرگ (RSES)، پرسش نامه بررسی وضعیت روانی(MMSE)، پرسش نامه تشخیص بی اختیاری ادراری(QUID) و پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی قبل از مداخله، هشت هفته بعد از شروع مداخله و چهار هفته بعد از پایان مداخله تکمیل شدند. آزمون های آماری شامل آزمون های توصیفی و استنباطی بوده و  داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 26 تحلیل شدند (0/05>P).
یافته ها: میانگین نمرات سندرم شکنندگی، عزت نفس و بی اختیاری ادراری در گروه مداخله بهبود یافته اما در گروه کنترل وخیم تر شده بود (0/001>P). قبل از انجام مداخله بین گروه کنترل و مداخله تفاوت معنی داری مشاهده نگردید اما هشت هفته بعد از شروع مداخله و چهار هفته بعد از پایان مداخله تفاوت معنی دار بود (0/05>P).
نتیجه گیری: انجام روزانه 60 عدد ورزش کیگل به مدت 12 هفته پس از TURP در سالمندان باعث کاهش بی اختیاری ادراری، کاهش سندرم شکنندگی و افزایش عزت نفس می گردد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1402/3/5 | پذیرش: 1402/5/2 | انتشار: 1403/1/10