دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 305-297 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aliakbari Dehkordi M, Peymanfar E, Mohtashami T, Borjali A. The Comparison of Different Levels of Religious Attitude on Sense of Meaning, Loneliness and Happiness in Life of Elderly Persons Under Cover of Social Wlfare Organisation of Urmia City . Salmand: Iranian Journal of Ageing 2015; 9 (4) :297-305
علی اکبری دهکردی مهناز، پیمانفر الیکا، محتشمی طیبه، برجعلی احمد. مقایسه سطوح مختلف نگرش مذهبی بر احساس معنا، تنهایی و شادکامی در زندگی سالمندان تحت پوشش سازمان بهزیستی . سالمند: مجله سالمندی ایران. 1393; 9 (4) :297-305

1- دانشگاه پیام نور
2- دانشگاه پیام نور ، sarvesabz1200@yahoo.com
3- دانشگاه علامه طباطبایی
اهداف: هدف این پژوهش مقایسه سطوح متفاوت نگرش مذهبی بر احساس معنا، تنهایی و شادکامی در زندگی سالمندان تحت پوشش اداره بهزیستی شهرستان ارومیه بود.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی بود و نمونه ای به حجم 221 نفر (81 زن و 140 مرد) از سالمندان بالای 60 سال با استفاده از روش نمونه‌گیری طبقه ای انتخاب شدند. پرسش‌نامه نگرش مذهبی خدایاری فرد و همکاران، پرسش‌نامه احساس تنهایی راسل، پرسش‌نامه معنا بخش بودن صالحی و پرسش‌نامه شادکامی آکسفورد در این پژوهش به‌عنوان ابزار استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایجی که از روش تحلیل واریانس چند متغیری و روش پیگیری شفه بدست آمد، نشان داد که هر چه سالمندان در سطح قوی‌تر نگرش مذهبی قرار داشته باشند، شادکامی و احساس معنا در زندگی آنها نیز بیشتر است(0/05
نتیجه گیری: نگرش مذهبی یک عامل پیشگیری‌کننده جهت کاهش مشکلات سالمندان به شمار می‌رود و بر این اساس مسئولین ذیربط می‌توانند با برنامه‌ریزی‌های مناسب به تقویت باورهای مذهبی سالمندان بپردازند و زمینه‌های لازم جهت شرکت در فعالیت‌های مذهبی را برای سالمندان فراهم کنند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1393/4/19 | پذیرش: 1393/9/19 | انتشار: 1393/10/11