دوره 9، شماره 3 - ( پائیز 1393 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 231-227 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahmohammadi A, Biglarian A, Bakhshi E, Khademi Kalantari K. Application of Multiple-Imputation-Based Generalized Estimating Equations Method to Compare Two Treatment Methods Among Women Aged +50 Years With Knee Osteoarthritis. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2014; 9 (3) :227-231
شاه محمدی افشار، بیگلریان اکبر، بخشی عنایت‌الله، خادمی کلانتری خسرو. کاربرد روش MI-GEE در مقایسه دو روش درمانی برای زنان بیشتر از 50 سال مبتلا به استئوآرتریت شدید زانو. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1393; 9 (3) :227-231

1- دانشگاه علوه بهزیستی و توان بخشی
2- مرکز تحقیقات سالمندی ایران، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، Bakhshi@razi.tums.ac.ir
3- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

اهداف: استئوآرتریت شدید زانو در زمره یکی از 5 بیماری قرار دارد که بیشترین سهم را در ایجاد ناتوانی در زنان و مردان غیربستری سالمند دارد. در این پ‍ژوهش دو روش درمانی در زنان گروه سنی 75-50 سال مورد مقایسه قرار گرفتند.

مواد و روش‌ها: در این پژوهش تعداد 40 بیمار زن در گروه سنی 75-50 سال که به استئوآرتریت شدید زانو مبتلا بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از تصادفی سازی در دو گروه با تعداد یکسان، روش درمان معمول برای گروه اول (کنترل) و روش درمان معمول همراه با کشش مفصلی برای گروه دوم (مورد) درنظرگرفته شدند. متغیر پاسخ در این مطالعه، شدت درد بیماران بود که به صورت دو حالتی (شدید، ضعیف) و در 10 جلسه درمانی مورد سنجش قرار گرفت. به علت وجود داده‌های گم شده، داده‌ها به روش رگرسیونی multiple-imputation-based generalized estimating equations (MI-GEE) و به کمک نرم‌افزار R مورد تجزیه‌و‌تحلیل قرار گرفتند. نتایج به صورت نسبت‌های شانس و فواصل اطمینان مربوطه گزارش شده‌اند.

یافته‌ها: در مدل رگرسیونی چند متغیره، ارتباط معنی‌دار آماری بین روش درمان و شدت درد به‌دست آمده است. نسبت شانس درد در روش درمان معمول همراه با اعمال کشش مفصلی نسبت به روش درمان معمول برابر 0/28 می‌باشد (0/65-0/12 :CI:95%).

نتیجه‌گیری: درمان معمول همراه با اعمال کشش مفصلی در مقایسه با درمان معمول سبب کاهش معنی‌دار درد بیماران مبتلا به استئوآرتریت شدید زانو می‌گردد.

واژه‌های کلیدی: نسبت شانس، GEE، استئوارتریت
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آمار