دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 39-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zahednejhad S, Fazeli Y, Rezayi H, Haghighizade M H. Association of Coping Strategies and Religiosity With Life Satisfaction of Old People Living in Nursing Homes of Ahvaz City, Iran. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2016; 10 (4) :30-39
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-787-fa.html
زاهدنژاد شهلا، فاضلی یاسین، رضایی حسین، حقیقی زاده محمدحسین. ارتباط راهبردهای مقابله‌ای و مذهب‌گرایی با رضایت‌مندی زندگی سالمندان ساکن در سرای سالمندان اهواز. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1394; 10 (4) :30-39

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-787-fa.html


1- گروه فیزیوتراپی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی- اسکلتی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور، اهواز، ایران.
2- مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی‌اسکلتی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، اهواز، ایران. ، yasfa22@gmail.com
3- گروه گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور، اهواز، ایران.
4- گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور، اهواز، ایران.
چکیده:   (9120 مشاهده)

اهداف: این مطالعه با هدف بررسی ارتباط راهبردهای مقابله‌ای و مذهب‌گرایی با رضایت‌مندی زندگی در سالمندان ساکن در سرای سالمندی اهواز انجام شد .
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است که در سال 1392 روی 100 نفر سالمند (64 مرد و 36 زن) ساکن در خانه‌های سالمندی در شهرستان اهواز انجام شد. برای جمع‌آوری اطلاعات از سه پرسش‌نامه راهبردهای مقابله با موقعیت‌های تنش‌زا، جهت‌گیری مذهبی آلپورت و راس و مقیاس رضایت از زندگی استفاده شد که دارای روایی و پایایی مناسبی است. معیارهای ورود به این مطالعه عبارت بود از: درک زبان فارسی، نداشتن دمانس، تمایل به شرکت در پژوهش و دارابودن حداقل 60 سال سن یا بالاتر. معیارهای خروج از این مطالعه را داشتن اختلالات جسمانی یا روان‌پزشکی که منجر به افسردگی شدید یا اضطراب در سالمند شود، دمانس و عدم درک زبان فارسی تشکیل می‌داد. برای تحلیل داده‌ها از نسخه 19 نرم‌افزار SPSS، آزمون‌های آماری تحلیل واریانس یک‌راهه، رگرسیون چندمتغیره و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. 
یافته‌ها: بررسی‌های این مطالعه نشان داد که بین مذهب‌گرایی و راهبردهای مقابله‌ای با رضایت‌مندی زندگی سالمندان ارتباط معنی‌داری وجود دارد (0/005=P).
نتیجه‌گیری: راهبردهای مقابله‌ای و مذهب‌گرایی به‌طور معنی‌داری قادر است، رضایت‌مندی زندگی سالمندان را پیش‌بینی کند. یافته‌های این پژوهش می‌تواند به مسئولین خانه سالمندان کمک نماید تا با تقویت آموزه‌های مذهبی و ارائه راهبردهای مقابله‌ای رضایت‌مندی از زندگی را در سالمندان افزایش دهند و از طریق راهنمایی سالمندان در انتخاب راهکارهای مؤثرتر برای تطابق با عوامل استرس‌زا و مشکلات همراه کهولت سن، به رضایت از زندگی این افراد کمک نمایند.

متن کامل [PDF 4566 kb]   (3833 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت توانبخشی
دریافت: 1394/3/11 | پذیرش: 1394/7/23 | انتشار: 1394/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb