اهداف هدف از این پژوهش بررسی همبستگی بین عوامل کالبدی مؤثر بر انگیزه زندگی در میان سالمندان ساکن خانههای سالمندان است و در انتها راهکارهایی طراحانه برای اجرا در خانههای سالمندان در راستای افزایش روحیه آنان ارائه خواهد شد تا در طراحی اینگونه فضاها استفاده شود.
مواد و روش ها در همین راستا ۱۵۰ پرسشنامه محققساخته به صورت غیرتصادفی و نمونهگیری سهمیهای بین سالمندان و پرستاران و کادر اجرایی مرتبط با سالمندان در خانههای سالمندان بخش خصوصی شمیرانات توزیع شده است. درنهایت دادههای جمعآوریشده با استفاده از نسخه ۲۱ نرمافزار SPSS تجزیه و تحلیل شد و با استفاده از روش تحلیل عامل اکتشافی عاملهایی طراحانه در راستای افزایش انگیزه زندگی سالمندان شناسایی و نامگذاری شدند. همچنین با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون همبستگی بین عاملهای بهدستآمده بررسی شد. روش تحقیق در پژوهش حاضر به روش توصیفیتحلیلی بود و جمعآوری اطلاعات در دو مرحله کتابخانهای و اسنادی، و میدانی و پیمایشی انجام پذیرفته است.
یافته ها یافتههای پژوهش حاکی از آن هستند که قویترین رابطه بین عاملها، رابطه بین عامل آرامش و سکوت شخصی با عامل آموزشپذیری و ترغیبپذیری فضاهاست که ضریب همبستگیاش ۰/۴۸ است و بعد از آن قویترین همبستگی مربوط به رابطه بین عاملهای آرامش و سکوت شخصی و آسایش و مطلوبیت محیطی با ضریب همبستگی ۰/۳۹ و رابطه بین آرامش و سکوت شخصی و ادراک حس مالکیت با ضریب همبستگی ۰/۳۳ است.
نتیجه گیری بر اساس یافتههای این پژوهش میتوان بیان کرد که مبحث طراحی تأثیراتی مستقیم در افزایش انگیزه زندگی سالمندان دارد و نمیتوان بحث محیط فیزیکی و کالبدی را از مقوله روانشناختی سالمندان جدا دانست.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |