دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1398 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 235-224 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehdari T, Delvarianzadeh M, Ariaeean N, Khosravi F, Bahar A. Nutritional Status and its Related Factors in Older People Residing in Nursing Homes in Semnan Province, Iran, 2017. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2019; 14 (2) :224-235
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1458-fa.html
دهداری طاهره، دلوریان زاده مهری، آریاییان ناهید، خسروی فریده، بهار آیسا. وضعیت تغذیه و عوامل مرتبط با آن در سالمندان مقیم خانه های سالمندان استان سمنان (1396). سالمند: مجله سالمندی ایران. 1398; 14 (2) :224-235

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1458-fa.html


1- گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، delvarinzadeh_mehri@yahoo.com
3- گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
4- مرکز تحقیقات سلامت محیط و کار ، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی شاهرود، شاهرود، ایران.
5- گروه بیوشیمی و هماتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی سمنان، سمنان، ایران.
چکیده:   (8157 مشاهده)
اهداف سالمندان گروه آسیب‌پذیری هستند که نامطلوب‌بودن وضعیت تغذیه، زمینه را برای بروز بیماری‌ها و افزایش هزینه‌های بهداشتی آنان فراهم می‌کند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت تغدیه سالمندان ساکن در خانه سالمندان شهرهای شاهرود و دامغان (استان سمنان) و برخی ازعوامل مؤثر بر آن در سال ۱۳۹۶ انجام شد.
مواد و روش ها این مطالعه مقطعی و از نوع توصیفی‌تحلیلی است که به روش سرشماری در خانه سالمندان دو شهرستان شاهرود و دامغان انجام شد. با استفاده از پرسش‌نامه‌های اطلاعات جمعیت‌شناختی و ارزیابی مختصر تغذیه‌ای و انجام تن‌سنجی از سوی محقق، اطلاعات ۱۲۹ سالمند جمع‌آوری شد. از آزمون‌های کای دو، تحلیل واریانس یک‌طرفه، تی مستقل و و نرم‌افزار SPSS برای تحلیل داده‌ها در سطح معناداری ۰/۰۵ استفاده شد.
یافته ها میانگین±انحراف معیار سنی افراد شرکت‌کننده ۱۰/۵۶±۷۵/۴۴ سال بود. از نظر وضعیت تغذیه‌ای ۲۲/۵ درصد افراد مورد‌پژوهش دچار سوءتغذیه و ۵۷/۴ درصد درخطر ابتلا به سوءتغذیه و۲/۲۰ درصد از وضع تغذیه مناسبی داشتند. ارتباط آماری معنی‌داری بین وضعیت تغذیه با جنس، سن، وضعیت درآمد و مصرف سیگار، نمایه شاخص توده بدنی، آرتریت، مشکلات ادراری و استفاده از وسایل ارتباط جمعی ملاحظه شد (۰/۰۵<P).
نتیجه گیری وضعیت تغذیه تعداد کمی از افراد، در سطح مطلوب قرار داشت. وضعیت تغذیه سالمندان با استانداردهای قابل قبول فاصله زیادی داشت و نیازمند برنامه‌ریزی و توجه جدی دستگاه‌های مربوطه است.
متن کامل [PDF 4768 kb]   (3543 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (4049 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1396/9/28 | پذیرش: 1397/4/13 | انتشار: 1398/5/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb