دوره 14، شماره 2 - ( تابستان - در حال انتشار 1398 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 224-235 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehdari T, Delvarianzadeh M, Ariaeean N, Khosravi F, Bahar A. Nutritional Status and its Related Factors in Older People Residing in Nursing Homes in Semnan Province, Iran, 2017. Salmand: Iranian Journal of Ageing. 2019; 14 (2) :224-235
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1458-fa.html
دهداری طاهره، دلوریان زاده مهری، آریاییان ناهید، خسروی فریده، بهار آیسا. وضعیت تغذیه و عوامل مرتبط با آن در سالمندان مقیم خانه های سالمندان استان سمنان (1396). سالمند: مجله سالمندی ایران. 1398; 14 (2) :224-235

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-1458-fa.html


1- گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، delvarinzadeh_mehri@yahoo.com
3- گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
4- مرکز تحقیقات سلامت محیط و کار ، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی شاهرود، شاهرود، ایران.
5- گروه بیوشیمی و هماتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی سمنان، سمنان، ایران.
چکیده:   (2231 مشاهده)
اهداف: سالمندان گروه آسیب‌پذیری هستند که نامطلوب‌بودن وضعیت تغذیه، زمینه را برای بروز بیماری‌ها و افزایش هزینه‌های بهداشتی آنان فراهم می‌کند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت تغدیه سالمندان ساکن در خانه سالمندان شهرهای شاهرود و دامغان (استان سمنان) و برخی ازعوامل مؤثر بر آن در سال 1396 انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی و از نوع توصیفی‌تحلیلی است که به روش سرشماری در خانه سالمندان دو شهرستان شاهرود و دامغان انجام شد. با استفاده از پرسش‌نامه‌های اطلاعات جمعیت‌شناختی و ارزیابی مختصر تغذیه‌ای و انجام تن‌سنجی از سوی محقق، اطلاعات 129 سالمند جمع‌آوری شد. از آزمون‌های کای دو، تحلیل واریانس یک‌طرفه، تی مستقل و و نرم‌افزار SPSS برای تحلیل داده‌ها در سطح معناداری 0/05 استفاده شد.
یافته ها: میانگین±انحراف معیار سنی افراد شرکت‌کننده 10/56±75/44 سال بود. از نظر وضعیت تغذیه‌ای 22/5 درصد افراد مورد‌پژوهش دچار سوءتغذیه و 57/4 درصد درخطر ابتلا به سوءتغذیه و20/2 درصد از وضع تغذیه مناسبی داشتند. ارتباط آماری معنی‌داری بین وضعیت تغذیه با جنس، سن، وضعیت درآمد و مصرف سیگار، نمایه شاخص توده بدنی، آرتریت، مشکلات ادراری و استفاده از وسایل ارتباط جمعی ملاحظه شد (0/05 نتیجه گیری: وضعیت تغذیه تعداد کمی از افراد، در سطح مطلوب قرار داشت. وضعیت تغذیه سالمندان با استانداردهای قابل قبول فاصله زیادی داشت و نیازمند برنامه‌ریزی و توجه جدی دستگاه‌های مربوطه است.
متن کامل [PDF 4768 kb]   (678 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: ۱۳۹۶/۹/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۸/۵/۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی پژوهشی سالمند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb