مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

1- دانشکده پرستاری، کارگروو دانشجویی مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
2- گروه آموزشی پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری، مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
3- گروه آموزشی سلامت سالمندی، دانشکده پرستاری، مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران. ، ajam.h@gmu.ac.ir
هدف: با عنایت به اهمیت سلامت معنوی، رضایتمندی از خانواده و انسجام خانوادگی در حفظ سلامت کلی سالمندان و نتایج مطلوبی که برای سالمندان دارد؛ این مطالعه باهدف تعیین ارتباط سلامت معنوی با رضایتمندی از خانواده و انسجام خانوادگی سالمندان شهر گناباد انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر پژوهشی مقطعی توصیفی تحلیلی است که روی 200 سالمند ساکن  شهر گناباد در سال  1402 انجام شد. واحد های پژوهش به روش نمونه گیری  خوشه ای انتحاب و وارد مطالعه شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های سلامت معنوی سالمندان عجم و همکاران و مقیاس انسجام و انعطاف پذیری خانواده (FACES-IV) جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss  نسخه 20 و آزمون همبستگی اسپیرمن انجام شد.
یافته ها: میانگین±انحراف معیار معنویت 92/48±6/89، انسجام خانواده 31/57±3/35 ، رضایتمندی از خانواده 40/38±7/29 می باشد و یافته های این مطالعه نشان داد، سلامت معنوی همبستگی مستقیم و معناداری با انسجام خانوادگی (r=0/52)(0/001>P)  و رضایتمندی از خانواده (r=0/57) (0/001>P)  دارد.
نتیجه‌گیری:  باتوجه‌ به یافته‌های مطالعه حاضر که سلامت معنوی به طور معناداری با رضایتمندی از خانواده و انسجام خانوادگی  مرتبط است بدین معنا که سالمندانی که دارای سطح بالایی از سلامت معنوی هستند، از رضایتمندی از خانواده و انسجام بالاتری برخوردارند. لذا پیشنهاد می گردد مسئولین امر نسبت به تقویت و ارتقاء سلامت معنوی سالمندان برنامه ریزی­ها و تمهیدات لازم را اتخاذ نمایند تا بدین وسیله رضایتمندی از خانواده و انسجام خانوادگی افزایش یابد.
دریافت: 1402/7/12 | پذیرش: 1403/1/18