1- گروه آموزشی مددکاری اجتماعی، دانشکده سلامت اجتماعی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه آموزشی مددکاری اجتماعی، دانشکده سلامت اجتماعی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، barbodalipour@gmail.com
3- مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
4- مرکز تحقیقات بهداشت روان، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان (انستیتو روانپزشکی تهران)، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
چکیده: (264 مشاهده)
اهداف: سالمندان دارای نیازهای مختلفی هستند و حمایتهای متفاوتی نیز دریافت میکنند. سالمندان ساکنِ جامعه اغلب مراقبتهای سازمان یافته ای دریافت نمیکنند. این مطالعه با هدف شناخت نیازهای روانی- اجتماعی سالمندان ساکنِ شهر کرمان در سال 1402 انجام شده است.
مواد و روش ها: این مطالعه کیفی و از نوع تحلیل محتوای قراردادی است. با 25 مشارکتکننده به صورت هدفمند و با حداکثر تنوع مصاحبه شد. تحلیل دادهها با استفاده از معیارهای گوبا و لینکلن انجام شد.
یافته ها: 5 طبقه اصلی و 25 زیرطبقه استخراج شد: شمولیت اجتماعی و تعالی سالمندی، زندگی ایمن و آسوده، کاهش مشکلات ساختاری، جامعه آگاه به سالمند، توجه به مشکلات مضاعف سالمندی طبقات اصلی است.
نتیجه گیری: سالمندان ساکن جامعه نیازهای روانی-اجتماعی دارند که به آنها کمتر پاسخ داده شده است. توجه به این نیازها زمینه را برای بهبود کیفیت زندگی و کاهش پیامدهای روانی و اجتماعی آنان به همراه دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سالمند شناسی دریافت: 1403/1/19 | پذیرش: 1403/4/31