مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران.
2- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران.
3- گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان. ایران.
4- دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران. ، sfallah084@gmail.com
چکیده:   (301 مشاهده)
اهداف: انزوای اجتماعی در سالمندان تبعاتی چون افسردگی، افزایش اضطراب و مرگ را در پی دارد. با توجه به رشد روز افزون تکنولوژی این مطالعه به بررسی رابطه انزوای اجتماعی با پذیرش تکنولوژی در سالمندان شهر زاهدان می‌پردازد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی و از نوع توصیفی- تحلیلی بود. مطالعه ی حاضر در سال 1402 و در میان 400 نفر از سالمندان با سن 65 سال و بالاتر شهر زاهدان که با روش نمونه‌گیری چندمرحله ای انتخاب شده بودند، انجام گردید. از پرسشنامه سنجش انزوای اجتماعی لوبن و پذیرش تکنولوژی باسخا جهت جمع‌آوری داده ها استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 و آزمون‌های آماری همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس تحلیل شدند.
یافته‌ها: این مطالعه نشان داد انزوای اجتماعی و پذیرش تکنولوژی ارتباط معنادار و معکوس دارند (64/0 - = r و 001/0 > p).  انزوای اجتماعی در رابطه  با وضعیت تاهل و تحصیلات ارتباط معنادار آماری داشته است(p<0/05) و با متغیرهای سن، جنسیت، وضعیت شغلی و قومیت ارتباط معنادار آماری نشان نداد (p>0/05) هم‌چنین پذیرش تکنولوژی در ارتباط با جنسیت و تحصیلات ارتباط معنادار آماری داشته است (p<0/05)  و با متغیرهای سن، وضعیت تاهل، وضعیت شغلی و قومیت ارتباط معنادار آماری مشاهده نشد (p>0/05). 
نتیجه‌گیری:  تکنولوژی می‌تواند به عنوان ابزاری برای کاهش انزوای اجتماعی در سالمندان عمل کند. با درک عمیق از این رابطه پیچیده و ارائه راهکارهای مناسب برای پذیرش تکنولوژی و ایجاد فضای اجتماعی مناسب، ‌‌می‌توان از تکنولوژی به عنوان یک ابزار مفید برای حفظ ارتباطات اجتماعی سالمندان استفاده کرد.
متن کامل [PDF 599 kb]   (144 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سالمند شناسی
دریافت: 1403/5/16 | پذیرش: 1403/8/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb