دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1399 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 533-524 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alimoradzadeh R, Abbasi M A, Zabihi F, Mirmiranpour H. Effect of Anesthetics on Oxidant and Antioxidant Parameters After Inguinal Hernia Surgery in Older Patients. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2021; 15 (4) :524-533
URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2053-fa.html
علیمرادزاده راحله، عباسی محمد امین، ذبیحی فروغ، میرمیرانپور حسین. اثرات تکنیک‌های بی‌هوشی بر شاخص‌های آنتی‌اکسیدان و اکسیدان بعد از جراحی هرنی اینگوینال در بیماران سالمند. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1399; 15 (4) :524-533

URL: http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2053-fa.html


1- واحد توسعه تحقیقات بالینی، بیمارستان فیروزآبادی، دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات متابولیسم و اندوکرینولوژی، بیمارستان ولیعصر، دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، تهران، ایران. ، h_mirmiranpoor@yahoo.com
چکیده:   (4750 مشاهده)
اهداف: تأثیر روش‌ها و داروهای بیهوشی بر سیستم‌ها و ارگان‌های مختلف بدن، به‌ویژه سیستم ایمنی در بیماران سالمند تحت عمل جراحی، همواره مورد توجه محققین بوده است. در این مطالعه اثرات ناشی از بیهوشی عمومی با داروی ایزوفلوران و بی‌حسی نخاعی با لیدوکائین بر شاخصه‌های اکسیدانی و آنتی‌اکسیدانی بررسی شد. 
مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور با طراح موازی روی بیماران سالمند مراجعه‌کننده به بخش جراحی طی سال‌های 1398-1399 انجام گرفت. بیماران شرکت‌کننده به صورت کاملاً تصادفی به دو گروه 35‌نفره تقسیم شدند. در یک گروه برای بیهوشی از گاز بیهوش‌کننده ایزوفلوران و در گروه دیگر برای بیهوشی از بی‌حسی نخاعی با لیدوکائین استفاده شد. جمع‌آوری نمونه در این مطالعه در دو مرحله یک روز قبل (نمونه کنترل) و یک روز بعد از عمل جراحی (نمونه آزمایش) صورت گرفت. در این مطالعه همچنین شاخص‌های AGEs ،‌AOPP ،‌MDA ،‌Ox LDL ،‌FRAP، گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز به عنوان شاخص‌های سیستم ایمنی طی قبل و بعد از انجام بیهوشی یا بی‌حسی نخاعی و توسط روش‌های استاندارد اندازه‌گیری شد. در این مطالعه از نرم‌افزار آماری SPSS  نسخه 20 برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شد. 
یافته ها: میانگین و انحراف‌معیار سنی بیماران در گروه لیدوکائین (8/31±‌69/94) و ایزوفلوران (4/98±70/23) اختلاف معناداری با یکدیگر نداشت (0/81=P). در این مطالعه، شاخص‌های Advanced Glycation End Products ،‌Malonaldehyde ،‌Oxidized LDL Ferric Reducing Ability of Plasma ،‌Catalase ،‌Glutathione Peroxidase و Superoxide Dismutase در بیماران تحت بیهوشی با ایزوفلوران، اختلاف معنا‌داری بین قبل و بعد از عمل داشتند. در خصوص بیماران بیهوش شده با لیدوکائین، این تفاوت در خصوص شاخص‌های Malonaldehyde ،‌Oxidized LDL ،‌Catalase و Superoxide Dismutase مشاهده شد. 
نتیجه گیری: با توجه به تأثیرات مشاهده‌شده گاز بیهوشی ایزوفلورن روی شاخص‌های اکسیدانی و آنتی‌اکسیدانی در بیماران سالمند، پیشنهاد می‌شود که به این دارو در انتخاب روش و داروی بیهوشی برای سالمندان تحت عمل جراحی توجه شود. 
متن کامل [PDF 3748 kb]   (1093 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2140 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سالمندی
دریافت: 1399/4/15 | پذیرش: 1399/7/28 | انتشار: 1399/10/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشريه سالمند: مجله سالمندي ايران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ageing

Designed & Developed by : Yektaweb