1- دانشگاه علوم پزشکی شیراز
2- دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، noorallahn@gmail.com
چکیده: (166 مشاهده)
اهداف: باتوجه به افزایش امید به زندگی در جوامع مختلف و افزایش تعداد سالمندان و شیوع مشکلات جسمی مربوط به این دوران، بررسی روشهای کمخطری که بتوانند تا حدودی منجر به بهبود تناسب جسمی و فعالیتهای روزمره سالمندان شود از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از این مطالعه بررسی ورزش های مبتنی بر تکنولوژی بر تناسب جسمی و فعالیت های روزمره زندگی سالمندان دارای اختلال تعادلی بود.
مواد و روش: این مطالعه از نوع کارازمایی بالینی بود که در آن 60 سالمند دارای اختلال تعادلی مقیم در خانه سالمندان شهر شیراز به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. شرکت کنندگان در گروه مداخله به مدت 6 هفته، هر هفته دو جلسه 30-45 دقیقه ای ورزش های مبتنی بر تکنولوژی را با استفاده از سیستم ایکس باکس کینکت دریافت نمودند و گروه کنترل ورزش های روتین خانه سالمندان شامل پیاده روی و پینگ پونگ را دریافت کردند. بعد از 6 هفته، تناسب جسمی و فعالیت روزمره زندگی با استفاده از پرسشنامه های تناسب جسمی سالمندان و فعالیت های روزمره زندگی در دو گروه مورد سنجش و مقایسه قرار گرفت.
یافته ها: یافته های این مطالعه نشان داد پس از انجام مداخله، میانگین نمرات فعالیتهای روزمره در گروه مداخله (10/4± 87/1 قبل از مداخله و 9/1± 92/6 بعد از مداخله) نسبت به گروه کنترل (11/3± 86/5 قبل از مداخله و 1/2± 85/1 بعد از مداخله) به طور معناداری افزایش داشت (0/001P=). همچنین انجام مداخلات ورزشی در گروه مداخله منجر به افزایش میانگین نمرات اکثرگویه های تناسب جسمی سالمندان شامل تعداد دفعات برخواستن از صندلی (0/001P<)، خم کردن بازو (0/001P<)، میزان کشش به جلو (0/001P=)، میزان کشش از پشت (0/007P=) و مدت زمان 8 فوت راه رفتن (0/001P=) شده بود، در حالیکه این تغییرات در گروه کنترل مشاهده نشد.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که انجام 6 هفته ورزشهای مبتنی بر تکنولوژی میتواند سبب بهبودتناسب جسمی و فعالیت های روزمره زندگی در سالمندان دارای اختلال تعادلی مقیم در خانه های سالمندان گردد و در شرایط لزوم جانشین ورزشهای گروهی و حقیقی گردد.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
طب سالمندی دریافت: 1400/12/23 | پذیرش: 1401/4/15