1- گروه پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات سالمندی، گروه پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی. تهران، ایران. ، f.mohammadi@uswr.ac.ir
3- مرکز تحقیقات سالمندی، گروه پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی. تهران، ایران.
4- پزشک طب تسکینی، مرکز کنترل سرطان ایرانیان (مکسا)، تهران، ایران.
چکیده: (110 مشاهده)
اهداف: مراقبان خانوادگی نقش اساسی در مراقبت از سالمندان مبتلا به سرطان دارند. با این حال این مراقبان در معرض بار مراقبتی قابل توجهی هستند. بنابراین، حمایت از این مراقبان به عنوان بیماران پنهان ضروری است. شناخت نیازهای این مراقبان، پیش نیاز طراحی مداخلات برای حمایت از آنها است. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی نیازهای حمایتی مراقبان خانوادگی سالمندان مبتلا به سرطان انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه کیفی بین سالهای 2022-2020 انجام شد. 31 مشارکت کننده از مراقبان خانوادگی سالمندان مبتلا به سرطان، دیگر اعضای خانواده مراقبان اصلی و ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی بر اساس نمونه گیری هدفمند از چندین مرکز بهداشتی درمانی در تهران، ایران انتخاب شدند. دادهها با استفاده از مصاحبههای نیمه ساختار یافته و تا اشباع نظری دادهها جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل همزمان با جمع آوری دادهها با استفاده از رویکرد تحلیل محتوای مرسوم (روش گرانهایم و لاندمن) انجام شد. معیارهای لینکلن و گوبا برای اطمینان از صحت و استحکام دادهها استفاده شد.
یافته ها: تجزیه و تحلیل دادههای بهدستآمده منجر به شناسایی نیازهای حمایتی مراقبان خانوادگی سالمندان مبتلا به سرطان شد. این نیازها در شش طبقه اصلی شامل نیاز به حمایت اطلاعاتی، نیاز به حمایت جسمی، نیاز به رهانیدن از ناامنی روانی، نیاز به تحکیم معنویت، نیاز به حمایت عملی و نیاز به همراهی تیم مراقبتی دسته بندی شدند.
نتیجه گیری: با توجه به نیازهای حمایتی متعدد مراقبان خانوادگی سالمندان مبتلا به سرطان، سیاستگذاران و برنامهریزان بهداشتی و ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی باید مداخلات مختلفی را بر اساس چنین نیازهایی با استفاده از رویکرد مراقب محور برای حمایت از این مراقبان طراحی و برنامهریزی کنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سالمند شناسی دریافت: 1402/1/26 | پذیرش: 1402/5/25