دوره 19، شماره 2 - ( تابستان- در حال انتشار 1403 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khademosharie M, Mollanovruzi A, Azarniveh M, Saiedi A. The Effect of Period a Walking Forward and Walking Back Training on Some of the Inflammatory and Physical Fitness Factors Elderly Women. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2024; 19 (2)
خادم الشریعه میترا، ملانوروزی اعظم، آذرنیوه مرضیه السادات، سعیدی ایوب. اثر یک دوره تمرین راه رفتن به جلو و عقب بر برخی از عوامل التهابی و آمادگی جسمانی زنان سالمند. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1403; 19 (2)

1- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه کوثر بجنورد ، ایران. ، m_khadem_un@yahoo.com
2- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه کوثر بجنورد ، ایران.
3- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه زابل، زابل، ایران.
4- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران.
زمینه و هدف: هدف از این پژوهش، اثر یک دوره تمرین راه رفتن به جلو و راه رفتن به عقب بر برخی از عوامل التهابی و آمادگی جسمانی زنان سالمند بود.
روش تحقیق:  به این منظور 24 زن سالمند (60-75 سال) به سه گروه تمرین راه رفتن به جلو، راه رفتن به عقب و گروه کنترل تقسیم شدند. دو گروه راه رفتن به جلو و راه رفتن به عقب سه جلسه در هفته و به مدت هشت هفته با شدت 14-15 بر اساس مقیاس درک فشار بورگ، به تمرین پرداختند. قبل و بعد از انجام تمرینات از آزمودنی­ها اندازه­گیری­های آنتروپومتریک شامل: سن، قد، وزن و نمایه توده بدن و همچنین، پیش­آزمون­های قدرت عضلانی، استقامت عضلانی و نمونه­گیری خونی (جهت تجزیه و تحلیل بیوشیمایی) انجام شد. برای مقایسه میانگین داده­ها از آزمون آنوا با اندازه­گیری مکرر استفاده گردید. محاسبه­ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS  نسخه 23 انجام و سطح معنی­داری آزمون­ها p
0/05 در نظر گرفته شد.
نتایج:  نتایج حاکی از آن بود که تمرینات راه رفتن به عقب نسبت به گروه کنترل و راه رفتن به جلو باعث افزایش معنی­دار قدرت و استقامت عضلانی شد. اما تغییر معناداری را در سطوح TNF-α، TGF- β و VDBP ایجاد نکرد.
نتیجه­ گیری: به نظر می­رسد انجام تمرین راه رفتن به عقب، نسبت به راه رفتن به جلو بیشتر می­تواند بر شاخص­های عملکردی در سالمندان تاثیرگذار باشد و نقش موثرتری را در ایجاد یک زندگی سالم تر برای آنها ایفا کند.
واژه‌های کلیدی: راه رفتن، سالمند، TNF-α، TGF- β
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: طب سالمندی