دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1390 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 48-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kianpour Ghahfarokhi F, Hooman F, Yazdi Mazidi S, Ahmadi V. The Relationship Between Demographic Characteristics and Retirement Satisfaction in Elderly Retirement. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2011; 6 (3) :40-48
کیانپور قهفرخی فاطمه، هومن فرزانه، ایزدی مزیدی سکینه، احمدی وحید. رابطه بین ویژگی‌های جمعیت شناختی و رضایت از بازنشستگی در سالمندان بازنشسته. سالمند: مجله سالمندی ایران. 1390; 6 (3) :40-48

1- دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران. ، izadi.izadi22@gmail.com

اهداف: مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین ویژگی‌های جمعیت شناختی و رضایت از بازنشستگی در افراد سالمند عضو کانون بازنشستگی آموزش و پرورش شهر اهواز صورت گرفت.

مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع توصیفی–همبستگی بود. در این مطالعه 96 سالمند با روش نمونه گیری در دسترس از مراجعان به کانون بازنشستگی آموزش و پرورش شهر اهواز در سال 1388 انتخاب شدند. برای سنجش میزان رضایت از بازنشستگی از آزمون شاخص توصیفی بازنشستگی (RDI) استفاده شد و به منظور بررسی ویژگی‌های جمعیت شناختی پرسشنامه‌ای توسط محققین فراهم گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی، همبستگی ساده و تحلیل رگرسیون با روش ورود مکرر استفاده گردید.

یافته‌ها: بین سلامتی، اشتغال به کار مجدد پس از بازنشستگی، داشتن وضع مالی مناسب و احساس سودمندی با رضایت از بازنشستگی همبستگی مثبت معنی‌دار وجود دارد. رابطه بین سن بازنشستگی و بازنشستگی همسر با رضایت از بازنشستگی منفی است.

نتیجه‌گیری: این پژوهش نشان می‌دهد که سلامتی، اشتغال به کار مجدد پس از بازنشستگی، داشتن وضع مالی مناسب و احساس سودمندی همگی رضایت از بازنشستگی را بالا می برند. اما سن بازنشستگی بالاتر و بازنشستگی همسر، رضایت از بازنشستگی را کاهش می‌دهد.

دریافت: 1390/3/30 | پذیرش: 1390/6/3 | انتشار: 1390/7/9