Kahrobaei K O M, Changi A. J, Motamedi A. Comparing the Perception of Patterns of Aging in Adolescents and Young Adults Based on Grounded Theory. Salmand: Iranian Journal of Ageing. 2022; 17 (1)
URL:
http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2168-fa.html
1- گروه مشاوره، دانشکده علومتربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران.
2- گروه مشاوره، دانشکده علومتربیتی و روانشناسی، دانشگاه علامهطباطبائی، تهران.
3- گروه روانشناسی، دانشکده علومتربیتی و روانشناسی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران ، a_moatamedy@yahoo.com
چکیده: (1178 مشاهده)
اهداف: تحقیق حاضر با هدف تدوین و تبیین الگوی ادراک نوجوانان وجوانان از سالمندی انجام شد. درک از سالمندی به درک هر شخص از فرآیند پیری خودش در زمینه فرهنگی اجتماعی که قرار دارد، اطلاق میشود. درک از سالمندی توجه به تمام جنبههای آگاهی، درک، تجربه، ارزیابی، تفسیر و شناخت مراحل سالمندی است.
مواد و روشها: این مطالعه یک تحقیق کیفی بود که با روش گراندد تئوری در سال 1398 در شهر تهران انجام شد. نمونه گیری به طور هدفمند صورت گرفت و داده ها از طریق مصاحبه نیم ساختار یافته، با نفر20 نوجوان ( 10 دختر و 10پسر) و 17 نفر جوان (8 دختر و 9 پسر) تا رسیدن به اشباع اطلاعاتی جمع آوری شد.
یافتهها: نتایج بدست آمده شامل 121 مفهوم بود که از این تعداد 84 مفهوم از مصاحبه با نوجوانان و 37 مفهوم از مصاحبه با جوانان به دست آمد. پس از تحلیل و مقولهبندی مفاهیم، 32 مقوله فرعی حصول یافت که از این تعداد 18 مقوله فرعی مربوط به نوجوانان و 14 مقوله فرعی مربوط به جوانان است و در نهایت 5 مقوله اصلی بدست آمده، 3 مقوله اصلی مربوط به نوجوانان و 2 مقوله اصلی مربوط به جوانان بود. الگوی نهایی حاکی از این بود که ادراک از سالمندی در نوجوانان با مقوله های چالش های بین فردی، چالش های درون فردی، چالش های بیروتی و ادراک جوانان از سالمندی با مقوله های چالش های امیدبخش و چالش های دلهره آور همراه بود.
نتیجهگیری:در مقایسه بین الگوی ادراک از سالمندی در نوجوانان و جوانان نیز اگرچه از نظر فراوانی و تنوع معنایی مقولات تمایزهای اندکی در این دو گروه مشاهده میشود، اما از نظر فرآیند شکلگیری و حرکت الگوی نهایی تفاوتی در بین دو گروه دیده نمیشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سالمند شناسی دریافت: 1399/11/2 | پذیرش: 1400/3/22 | انتشار: 1401/1/10