Saboor M, Ghanbari F, Kashiri P, Shahsawari F. Assessment of Willingness to Work with the Elderly and the Related Factors in Iranian Dental Students. Salmand: Iranian Journal of Ageing 2024; 18 (4) :620-631
URL:
http://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-2618-fa.html
1- مرکز تحقیقات سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سالمت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه پاتولوژی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
3- گروه پاتولوژی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. ، dr.f.shahsavari@gmail.com
چکیده: (1092 مشاهده)
اهداف باتوجهبه افزایش جمعیت سالمندان و نیاز به ارتقا سلامت و کیفیت زندگی آنان، تقاضای خدمات اجتماعی و مراقبتهای بهداشتی افزایش یافته است. مطالعه حاضر باهدف بررسی میزان تمایل به کار با سالمندان و عوامل مرتبط با آن در بین دانشجویان دندانپزشکی انجام شد.
مواد و روش ها مطالعه حاضر از توصیفیتحلیلی است و باهدف بررسی میزان تمایل به کار با سالمندان در بین دانشجویان دندانپزشکی در سال 1400 انجام شد. جامعه موردمطالعه کلیه دانشجویان دختر و پسر رشته دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران بدون محدودیت سنی بودند که 287 نفر از دانشجویان دندانپزشکی به روش نمونهگیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. از پرسشنامه تمایل به کار با افراد سالمند که شامل 20 گویه در 4 بعد میباشد برای جمعآوری داده استفاده شد. دادههای موردنظر بهعلت همهگیری کووید-19 از طریق ارسال پرسشنامه بهصورت آنلاین (غیرحضوری) جمعآوری شدند و با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 23 و با استفاده از آزمون تی مستقل، رگرسیون خطی چندگانه و واریانس یکطرفه تجزیهوتحلیل شدند.
یافته ها میانگین سن دانشجویان شرکتکننده در تحقیق (3/807±23/9) بود و میانگین نمره تمایل به کار با سالمندان در بین دانشجویان دندانپزشکی (13/004±51/69) به دست آمد. مطابق یافتههای این پژوهش، تمایل به کار با سالمندان در بین دانشجویان ترمهای مختلف دندانپزشکی در سطح مطلوبی قرار ندارد و نیز گذراندن واحد درسی سالمندشناسی تأثیری در افزایش تمایل کار با سالمندان نداشته است (P>0/05). همچنین تجربه کار با سالمندان، بازدید از مراکز نگهداری و مراکز توانبخشی سالمندان و شرکت در کنفرانسها وکارگاهها با موضوع سالمندی، همکاریهای داوطلبانه با خیریهها بهطور معناداری تمایل به کار با سالمندان را در بین دانشجویان افزایش میدهد (P>0/001).
نتیجه گیری نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان تمایل به کار با سالمندان در بین دانشجویان دندانپزشکی در حد مطلوب نیست. همچنین دانشجویانی که تجربه کار با سالمند و یا تجربه بازدید از مراکز نگهداری از سالمندان داشتند و یا در کارگاه یا همایشهای مربوط به حوزه سالمندی شرکت کرده بودند، تمایل بیشتری به کار با سالمندان داشتند. بنابراین طراحی واحدهای درسی و دادن آموزش به دانشجویان در دوران تحصیل و برگزاری دورههای بازآموزی و همایشها با موضوعات سالمندی میتواند نقش بسیار مؤثری در افزایش تمایل آنها به کار با سالمندان داشته باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سالمند شناسی دریافت: 1402/2/6 | پذیرش: 1402/5/2 | انتشار: 1402/10/11